Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Досије Политика (2012 - )

16. 07. 2012.

Аутор: Лука Матић Извор: Актер

Руси у Политици?

Како сазнаје Дневни Актер компанија "Политика новине и Магазини" (ПНМ) добила је новог власника и то компанију "Еаст Медиа Гроуп" из Руске Федереације.

Како смо сазнали московска "Еаст Медиа Гроуп" је постала власник 50 одсто власништва ПНМ-а које је до сада у рукама држала медијска групација WAZ.

Власник преосталих 50 одсто и даље је "Политика - Акционарско друштво за новинско-издавачку и графичку делатност".

Директор Акционарског друштва Политика Зефирино Граси рекао је за Дневни Актер да није био упознат са продајом WAZ-овог удела у ПНМ-у.

"WAZ је још почетком године најавио да има намеру да продао свој удео. Ми смо имали преписку са њима, али та понуда која је послата нама није била задовољавајућа, тачније није било прецизирано да ли куповином преузимамо и обавезе или не. Та прича није била довршена и сада се ово догодило", рекао нам је Граси.

Подсетимо, немачка "WAZ Mediengruppe" је почетком априла понудила држави да откупи њихових 50 одсто власништва у Политици за износ од 4,7 милиона евра уз преузимање "одређених обавеза" које нису биле прецизиране.

WAZ је још пре две године најавио повлачење из Југоисточне Европе, а до сада су већ продали своје компаније у Македонији и Бугарској.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси