Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  ИАН помаже медијским радницима који извештавају са протеста
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

09. 07. 2020.

Извор: Цензоловка

ИАН помаже медијским радницима који извештавају са протеста

Међународна мрежа помоћи ИАН, забринута због насиља над медијским радницима током протеста у Србији, нуди новинарима психолошку и психијатријску подршку, медицинске и форензичке прегледе задобијених повреда

Међународна мрежа помоћи ИАН, забринута због насиља током грађанских протеста претходних дана на улицама Београда и других градова у Србији, апелује како на демонстранте да се уздрже од насилног изражавања незадовољства, тако и на припаднике унутрашњих послова да се уздрже од прекомерне употребе силе.  

Посебну забринутост ИАН изражава због насилних инцидената усмерених према медијским професионалцима који су извештавали са протеста.

„Због важности правовременог и објективног извештавања о узнемирујућим догађајима у оквиру којих се доводе у опасност многи људи, масовно крше људска права и погоршава и онако тешка ситуација епидемије, осуђујемо све нападе на новинаре“, каже се у саопштењу ИАН-а, који нуди директну подршку медијским радницима активно укљученим у преношење информација са протеста. 

Новинари се могу ИАН-у обратити за следеће облике помоћи: 

  • психолошку и психијатријску подршку
  • медицинске прегледе
  • форензичке прегледе задобијених повреда. 

Контакт: 

011  403  93 40    

063 389 729 

 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси