Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Суд: НИН изразио критичко мишљење, Стефановић плаћа трошкове поступка
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

11. 07. 2020.

Аутор: Танјуг Извор: РТС

Суд: НИН изразио критичко мишљење, Стефановић плаћа трошкове поступка

Апелациони суд у Београду преиначио је пресуду којом је министар унутрашњих послова Небојша Стефановић добио спор против НИН-а и правоснажно одбио његову тужбу за накнаду штете.

Истом одлуком, која је објављена на сајту суда, Стефановић је обавезан да туженој Сандри Петрушић и НИН-у исплати трошкове парничног поступка.

Апелациони суд је стао на становише да наводи у тексту "Главни фантом из Савамале" представљају критичко мишљење новинара и као такво вредносни суд, насупрот закључку првостепеног суда да се ради о "чињеничном исказу".

Суд је навео и да Стефановић као политичар мора да покаже већу толеранцију поводом критика медија на његов рад, будући да је слобода политичке дебате у самој сржи демократког друштва.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси