Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Георгиев: Аутентичност списка потврдио нам је директор Управе за спречавање прања новца
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

31. 07. 2020.

Извор: Цензоловка

Георгиев: Аутентичност списка потврдио нам је директор Управе за спречавање прања новца

Директор вести и програма Њузмакс Адрије Слободан Георгиев демантује за Цензоловку тврдње в. д. директора УСПН Жељка Радовановића, који је три дана после појављивања документа о истрази наводног прања новца и финансирања тероризма, а који је изазвао буру у јавности, одједном устврдио да списак организација и појединаца у њему - није тачан

Уместо објашњења на које се чека од понедељка – на основу којих „основа сумње“ Управа за спречавање прања новца тражи од банака да доставе податке о трансакцијама на рачунима 20 појединаца и 37 НВО и удружења, међу којима су и истраживачки новинари, истраживачки центри и новинарска удружења, кренуло се очито утабаним стазама кризног менаџмента: хеј, медији, објавили сте лаж!

Доналд Трамп би сад твитнуо FAKE NEWS!, али в. д. директора Управе за спречавање прања новца Жељко Радовановић, можда зато што нема Твитер, има другачији приступ: три дана након што је Њузмакс Адрија објавила списак појединаца и организација чије банкарске трансакције Управа жели да провери, након бурне реакције дела домаће јавности и бројних међународних организација да је у питању застрашивање критичара власти, и након што представници власти по наклоњеним им медијима не демантују аутентичност већ сеире с мантром „нема светих крава“, одједном списак постаје – „списак“. 

Како Танјуг преноси, Радовановић је за Курир изјавио да списак новинара и невладиних организација чије се финансије контролишу, а који се појавио у појединим медијима – није тачан.

Додао је в. д. директора Управе и да не може јавно да износи податке, јер се ради о поверљивом процесу, али да може да каже да нису сви који су спомињани у медијима предмет анализе, а још мање је то комплетан списак свих оних који су предмет рада Управе.

Слободан Георгиев, директор вести и програма Њузмакс Адрије, која је у понедељак објавила експлозивну причу, а коју су, на овај или онај начин, пренели и други медији, одбио је да коментарише изјаву коју је Радовановић дао за Курир. 

„Не пада ми на памет да коментаришем написе у таквим медијима“, рекао је Георгиев за Цензоловку. 

Он је, с друге стране, био расположен да одговора на наша питања у вези са објављеним документом. Аутентичан је, тврди наш саговорник, следеће питање?

„Документ који смо објавили је аутентичан, а његову аутентичност потврдио нам је лично в. д. директора Управе за спречавање прања новца Жељко Радовановић“, изричит је Георгиев.

Он за Цензоловку открива да је телевизија коју води пре објављивања затражила потврду од Вишег тужилаштва у Београду да се против побројаних води истрага, али да одговор никад нису добили. 

„Све се зна и све је потврђено, само и даље не знамо ко је и због чега покренуо ту проверу“, додао је директор вести и програма Њузмакс Адрије.

Коментари (2)

Остави коментар
пон

03.08.

2020.

Слободан Ћук [нерегистровани] у 12:30

Re: НАУК

Видим да сам погрешио што Георгијева нисам назвао господин, као Ви, јер би мој коментар био, можда објављен?
Али сумњам јер свака критика његовог лика и дела не пролази у УНС!
Заштићен је ко медвед!

Одговори
пет

31.07.

2020.

Божидар Анђелковић [нерегистровани] у 11:47

Fake news

Доналд Трамп не би сада твитнуо ФАКЕ НЕWС него FAKE NEWS! Мада ни у то не верујем. Господин Слободан Георгијев заступа сасвим супротну политичку опцију и од актуелног америчког председника и од Републиканске странке у САД.

Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси