Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Заштитник грађана због прилога на Хепију покренуо поступак контроле рада РЕМ
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

10. 08. 2020.

Аутор: Бета Извор: Н1

Заштитник грађана због прилога на Хепију покренуо поступак контроле рада РЕМ

Заштитник грађана је покренуо поступак контроле Регулаторног тела за електронске медије, због прилога на ТВ Хепи у коме је поређен медицински захват на крави и на женама.

"На основу сазнања добијених из средстава јавног информисања, у којима се наводи да је 9. августа 2020. године, око 8:50, национална телевизија Хепи емитовала прилог у коме је поредила медицински захват на крави, односно животињи, и женама - правећи тако директну паралелу између жена и крава, Заштитник грађана је по сопственој иницијативи покренуо поступак контроле законитости и правилности рада Регулаторног тела за електронске медије, у складу са чланом 24. став 1. Закона о Заштитнику грађана", саопштено је из канцеларије Заштитника.

У наведеном прилогу, који говори о методу лечења стерилитета код крава, препоручује се да се он, из разлога економичности, примени и на жене.

Између осталог, предложено је да доктори медицине и гинеколози похађају курс на Ветеринарском факултету што би, по мишљењу аутора, допринело расту наталитета, а трошкови лечења стерилитета жена по методима које се примењују код крава били би знатно повољнији.

"Потребно је да Регулаторно тела за електронске медије у року од 15 дана достави изјашњење о свим чињеницама и околностима које се односе на предметни случај и обавести да ли је покренуло поступак контроле рада националне телевизије на којој је емитован наведени прилог, као и о исходу контролног поступка", стоји у допису Заштитника грађана.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси