Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Председник УО РТС-а Вулетић одговорио Тепићевој на тврдње о пословању Јавног сервиса
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

15. 09. 2020.

Извор: УНС

Председник УО РТС-а Вулетић одговорио Тепићевој на тврдње о пословању Јавног сервиса

Председник УО РТС-а Владимир Вулетић одговорио је на тврдње које је Мариника Тепић изнела у вези са пословањем РТС-а. Одговор преносимо у целини.

Поштована грађанко Тепић,

Одговарам Вам као грађанки, јер као председник УО РТС одговарам свим грађанима који се обрате УО када год сам у могућности. Ваша функција, једне у плејади ванпарламентарних политичких странка, ми није битна па је боље да је убудуће и не истичете.

Пре свега, хвала на позорности и пожртвованости коју, поред Ваших многобројних политичких активности, поклањате пословима који су поверени УО. Конкурс за гд. РТС који помињете није био неуспешан. Неуспешни су били кандидати у покушају да убеде УО да могу  успешно да руководе РТС у наредном мандатном периоду.

Крива је и Ваша предоџба да ”поједини чланови УО немају сазнања о финансијском пословању РТС”. Управо је УО РТС, у два наврата, (26.11.2018. деловодни бр. 13839; и 27.12. 2018. дел. бр. 13904) тражио од државног ревизора да провери финансијско пословање РТС, а јавно објављени резултати те ревизије представљају делом извор Ваших славодобитних ”отркића”.

Што се грађанке Миковић тиче, тачно је да је она од стране овог УО затечена на ванстатутарној позицији заменице генералног директора. Тачно је, међутим, и да је њеним одласком РТС менаџмент претрпео ненадокнадив губитак. Из тог разлога је УО на својој 38. седници одржаној 7.5.2019. затражио информацију, да ли је грађанка Миковић својим одласком у нову компанију запала у сукоб интереса. Након што смо 24.6.2019. добили негативан одговор од Агенције за борбу против корупције,  препустили смо је њеној судбини.

Тачно је, међутим, да УО није упознат са свим финансијским токовима у РТС. Нисмо, на пример, званично упознати, а морали смо бити, са вишемилионским уговорима које РТС,  без одобрења УО, сваке године склапа са Дајрект медијом, иако се због уговора са истом компанијом води процес пред Специјалним судом за организовани криминал.

Нисмо званично били упознати ни са уговорима које генерални директор годинама потписује са адвокатским канцеларијама на износ од 8000 евра месечно. Нисмо, осим из новина, били упознати ни са уговорима за синимање серија које је РТС без икакве накнаде и заштите сопствених права препустио ТВ Нова С.

Има још много ствари о којима знамо само на нивоу мање или више документованих индиција. Из тог разлога, позивам Вас да се упознате са документима који ће Вас обесхрабрити да радите за рачун оних, који пред свако потенцијално продужење мандата Драгану Бујошевићу оргaнизују неки перформанс сличан овоме у коме тренутно Ви играте главну улогу.

Да појасним, у писму УО сте навели мноштво јавно доступних података који сами по себи не значе ништа, нисте навели ни један законски прекршај Драгана Бујошевића, а једино сте му дали прилику да у одговору на Ваш текст истакне наводно његове заслуге за стабилну финансијску ситуацију у којој се налази РТС. Можда овај маневар не би ни био толико провидан да се на сличан начин, у право време и на правом месту, већ нису оглашавали ваши претходници.

Ако имате нека сазнања која терете Бујошевића, решавајте то с њим на суду, а УО РТС оставите да у складу са Законом и по савести доноси одлуке за које је надлежан.

Проф. др Владимир Вулетић 

Председник УО РТС  

 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси