Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Вукашин Обрадовић кандидат за члана Управног одбора РТС
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

10. 10. 2020.

Извор: Бета

Вукашин Обрадовић кандидат за члана Управног одбора РТС

Независно удружење новинара Србије, Асоцијација независних локалних медија "Локал прес" и Асоцијација онлајн медија поднели су Регулаторном телу за електронске медије (РЕМ) кандидатуру Вукашина Обрадовића за члана Управног одбора Радио-телевизије Србије (РТС).

"Вукашин Обрадовић је угледни и вишеструко награђивани новинар и уредник, два пута биран за председника Независног удружења новинара Србије и два пута биран за председника Асоцијације локалних независних медија 'Локал прес'", објављено је на сајту НУНС-а.

Додаје се да је Обрадовић "активно учествовао у изради медијских стратегија и предлога закона из области информисања и одлично је упућен у законску регулативу и праксу", као и да је "аутор неколико публикација из области медија и медијских политика.

"У свом досадашњем раду на медијским политикама посебно интересовање је показао за регулаторне и саморегулаторне механизме у медијима као и за рад јавних меијских сервиса", пише у саопштењу.

Учествовао је као говорник и модератор на бројним конфернцијама посвећеним медијским слободама у земљи и у региону.

"На основу свега наведеног, НУНС, Асоцијација онлајн медија и Локал прес су уверени да ће Вукашин Обрадовић савесно и одговорно испуњавати све обавезе које подразумева чланство у Управном одбору РТС-а и да ће свој рад и активности подредити интересима јавности и грађана", наводи се у саопштењу.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси