Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Ердоган на насловној страни "Шарли Ебдоа", турски званичници бесни
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

28. 10. 2020.

Аутор: Ројтерс Извор: РТС

Ердоган на насловној страни "Шарли Ебдоа", турски званичници бесни

Високи турски званичници осудили су карикатуру председника Реџепа Тајипа Ердогана у француском сатиричном листу "Шарли Ебдо". Оценили су да се тиме шири "културни расизам и мржња".

Турски бес због карикатуре долио је уље на ватру на сукоб између Турске и Француске због карикатура пророка Мухамеда који је избио након што је одрубљена глава професору који је студентима у Француској показао карикатуре.

"Снажно осуђујемо објаву која се тиче нашег председника у француском магазину који нема поштовања ни за једну религију, светињу и вредност", рекао је портпарол председника Ибрахим Калин.

Карикатура на насловној страни "Шарли Ебдоа" показује Ердогана који седи у белој мајици и доњем вешу. Он држи пиће у конзерви а крај њега је жена која носи хиџаб.

Турски председник је претходно оштро критиковао француског колегу Емануела Макрона наводећи да му је потребна провера менталног здравља.

У понедељак је позвао на бојкот францускох производа.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси