Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Новинарка добила батине од председника
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

12. 03. 2012.

Извор: Данас

Новинарка добила батине од председника

Председник општине Жагубица физички напао новинарку телевизије „АС“ из Крепољина


Пожаревац - Председник општине Жагубица Драги Дамјановић, који је члан странке Г17 плус, на збору грађана у селу Крупаја код Жагубице, физички и вербално напао је новинарку, која је уједно и сниматељ, крепољинске телевизије „АС“ Александру Ђорђевић, док је снимала поменути скуп.

Он је 9. марта, око 19 часова задао неколико удараца новинарки уједно ударивши и камеру која је повредила новинарку. Случај је пријављен полицији која је новинарку упутила на преглед у пожаревачку болницу.

Новинарка Александра Ђорђевић каже да је шокирана физичким нападом на њу од председника општине Жагубица док је обављала новинарски задатак, поготову што је он по професији лекар-педијатар и бивши народни посланик.

- У село Крупаја дошла сам да снимим збор грађана на позив представника тог села. Око 19 часова снимала сам покривалице и председника општине како се поздравља са грађанима. Он се у једном тренутку окренуо према мени рекавши шта ћу ја ту и ко ми је дао дозволу да снимам. Рекла сам да сам на радном задатку, на шта ме је опсовао и песницом, ударио у камеру, која ме је од силине ударца ударила у главу. То му није било доста па је још неколико пута ударио мене и камеру, што се види на снимку, који сам окачила на Јутјубу. Била сам шокирана и уплашена због овог што ми се десило. Не могу да схватим да један председник општине, који је по професији лекар, физички нападне девојку од 24 године и нанесе јој повреде. Разочарана сам и поступком мештана Крупаје који ме нису заштитили, већ су се отворено ставили на председникову страну. Такву бруталност и бахатост у животу нисам доживела. Након немилог догађаја отишла сам у телевизију где сам власнику испричала шта ми се десило. Он ме је упутио да тај напад пријавим полицији, што сам и учинила - прича нападнута новинарка Александра Ђорђевић.

Она кажа да је полицији испричала цео догађај и да су јој рекли да сутрадан оде у пожаревачку болницу на детаљне прегледе и да извештаје лекара достави њима, како би формирали пријаву. Према њеним речима целу ноћ није тренула јер је имала јаку главобољу, вртоглавицу и да је неколико пута повраћала услед јаке мучнине.

- Сутрадан сам отишла у болницу, где ме је непрестано пратила полиција, на преглед. Урађени су ми сви прегледи где су лекари констатовали да сам под јаким стресом, благо контузована и да сумњају да сам доживела лакши потрес мозга и да због тога морам да још неке прегледе обавим. Бахатог председника за ово што ми је урадио гонићу до краја, како би добио заслужену казну - поручила је нападнута новинарка.

Председник општине Жагубица Драги Дамњановић негирао је да је било икаквог напада на новинарку, а камоли да јој је нанео физичке повреде.

- Већ дуже време та „дивља“ телевизија ме у стопу прати и пушта разне скечеве на њеном каналу, исмевајући ме пред јавношћу. Сви њихови прилози о мени и мом раду у општини негативно су усмерени. Њихову новинарку нисам ни мрко погледао , а камоли вређао и физички напао. То могу да потврде окупљен народ на збору. Само сам је питао ко ју је звао и да ли има дозволу да снима скуп. Окупљени грађани су је замолили да напусти скуп и да не може без дозволе да снима догађај. То је права истина. Све остало су измишљотине и шпекулације које имају за циљ да ме пред изборе дискредитују - рекао је Дамњановић и додао да иза свега тога стоји власник телевизије „АС“ Сафет Павловић који се кандидовао за председника општине Жагубица на предстојећим изборима, желећи да на овај начин себи подигне рејтинг а њему умањи.

Антрфиле: Зато што тако ја кажем

Цео напад на новинарку може се видети на Јутјубу, ако се укуца: Напад председника општине Жагубица на телевизију. На снимку се види како новинарка обавља свој задатак снимајући покривалице, долазак председника општине и његово поздрављање са мештанима.

У једном тренутку Дамјановић се обраћа новинарки питајући је ко јој је дао дозволи да снима. Затим се види како је камера, вероватно услед ударца снимала под и на крају како рукама неколико пута удара камеру. Председник је на снимку на питање новинарке зашто јој не дозвољава да снима догађај одговорио: „Зато што тако ја кажем“.

М. Вељковић

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси