Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Двоје чланова Савета РЕМ траже да седница буде редовна због дискусија о РТС и емисији Хит твит
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

19. 11. 2020.

Извор: Бета

Двоје чланова Савета РЕМ траже да седница буде редовна због дискусија о РТС и емисији Хит твит

Чланови Савета Регулаторног тела за електронске медије (РЕМ) Слободан Цвејић и Јудита Поповић тражили су од председавајућег Савета РЕМ да седницу Савета у петак из статуса ванредне промени у статус редовне.

Промена статуса је важна због тога што се редовне одржавају уживо, а ванредне електронски или телефоном.

На овој седници треба да се разматра и утврди листа кандидата за Управни одбор РТС-а, да се разматра и одлучи израда нове верзије Стратегије развоја медијске услуге радија и аудио-визуелних медијских услуга у Србији. Такође би требало да се разматра извештај Службе за надзор и анализу гостовања певача Александра Вуксановића, познатог као Аца Лукас, у емисији 'Хит Твит' у којој је вређао новинарку телевизије Н1 Жаклину Таталовић.

"Ових неколико тачака дневног реда траже озбиљну дискусију чланова Савета, а сигурно су занимљиве и за представнике медија који би извештавали са седнице Савета", навели су.

Цвејић и Поповић су додали да уколико би предстојећа седница била одржана електронским путем, то, у случају Савета РЕМ, не би значило да ће бити преко неке од онлајн платформи, него "обично дописивање путем електронске поште".

Уколико би она била телефонска, то не би значило конференцијску везу при којој би сви чланови Савета истовремено били на вези и дискутовали, него појединачно позивање чланова телефоном из канцеларије РЕМ да се изјасне о тачкама дневног реда.

"Нас двоје сматрамо да оваква пракса у организовању седница Савета отежава дискусију чланова Савета и самим тим нормалан рад овог тела, а то је од критичне важности када се одлучује о питањима око којих постоји подељеност ставова и мишљења чланова Савета и/или која су изазвала велику пажњу јавности и дебату", истакли су Цвејић и Поповић.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси