Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Дедићу нови мандат
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

19. 03. 2012.

Извор: www.usns.rs

Дедићу нови мандат

На редовној годишњој Скупштини УСНС која је одржана у хотелу “Палисад” на Златибору, Владимир Дедић једногласно је изабран за председника Удружења спортских новинара Србије на још четири године.



Скупштини је присуствовало 20 делегата, који су представљали окружна удружења и секције спортских новинара из целе земље. Усвојен је нови Статут, који је усклађен са Законом о спорту, затим извештај о раду и финансијски извештај Удружења у претходној години, а дискутовало се о актуелним проблемима спортских новинара.

За генералног секретара УСНС Дедић је предложио сарадника из претходна два мандата Слободана Игрутиновића. Извршни комитет сачињаваће председник Удружења (Дедић), генерални секретар (Игрутиновић) и чланови: Александар Стефановић (Чачак), Иван Кајдочи (Суботица), Зорица Ђоковић (Ужице), Горан Станковић (Ниш), Стојан Петковић (Краљево), Сашо Илијоски (Вечерње Новости), Дејан Стевовић (Спортски журнал), Александар Симић (Студио Б) и Предраг Милинковић (РТС).

Дедић је нагласио да ће главни задатак у наредном периоду бити побољшање статуса и услова за рад спортских новинара, заштита хонорарних сарадника, учвршћивање сарадње са Светском и Европском асоцијацијом спортских новинара (АИПС и УЕПС), а посебна пажња посветиће се нашим колегама на Косову и Метохији, који раде у сложеним околностима.

- Желим да захвалим свим досадашњим члановима Извршног комитета, али и осталима који су дали допринос јачању наше организације у претходном периоду. Покушаћемо да анимирамо и друге спортске новинаре који нису чланови Удружења да то постану. Само заједно можемо да радимо на побољшању положаја “седме силе” и да одолевамо притисцима од стране појединих спортских функционера - истакао је Владимир Дедић.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси