Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Данас први међу штампаним медијима
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

21. 03. 2012.

Извор: Данас

Данас први међу штампаним медијима

Мониторинг агенције Клипинг: Медији и друштвене мреже у првих пет дана кампање

Београд - Дневни лист Данас највише је од штампаних медија у Србији извештавао о предстојећим локалним, покрајинским и парламентарним изборима током првих пет дана кампање, показују резултати мониторинга медија агенције Клипинг.

У периоду од 13. до 17. марта, наш лист знатно „одскаче“ од других штампаних гласила када је реч о изборним темама, док је РТС1 на првом месту међу телевизијама.

Анализа Клипинга показује да је ДС од свих партија највише била помињана у штампи и на телевизији, а уједно се о њој најчешће комуницирало и на Твитеру. На другом месту заступљености су напредњаци.

Борис Тадић је највише заступљен у све три врсте медија када је реч о појединцима. После њега, на Твитеру се највише комуницирало о Војиславу Шешељу, док је у класичним медијима други „највидљивији“ Ивица Дачић.

„Парламентарне странке су углавном подједнако заступљене у медијима, с изузетком ДС која је добила и за више од 30 одсто већу заступљеност у односу на СНС, СПС, ЛДП, УРС, СРС и ДСС. На Твитеру се чешће говори о страначким лидерима него о самим странкама“, објашњава за Данас Илија Вучевић, политички аналитичар агенције Клипинг.

Б. Цвејић

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси