Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  БиХ: Пријава за подмићивање медија
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

22. 03. 2012.

Извор: Б92 онлајн

БиХ: Пријава за подмићивање медија

Добој - Центар за хуману политику из Добоја поднео кривичну је пријаву против највиших функционера Републике Српске због подмићивања медија.



Пријаве су поднете против премијера РС Александра Џомбића, министра финансија Зорана Тегелтије и осталих чланова ентитетске владе.

Пријава је поднета због сумње да су "као организована група извршили више кривичних дела, када су из буџета одобрили исплату неколико милиона конвертибилних марака медијима, с циљем подмићивања, контроле и ограничавања слободе штампе".

"Стварна намера пријављених била је да доделом ових буџетских средстава подмите и контролишу медије, како не би објављивали објективне и критичке садржаје о раду, одговорности и стању у областима из надлежности пријављених, Владе РС, њихових политичких странака и других институција РС", наводи се у саопштењу.

Центар још истиче да је Влада РС пре две године укинула право на субвенционирање електричне енергије корисницима најнижих пензија и осталим социјално угроженим, а да буџетска средства за ове намене користи за "подмићивање информативних медија".

Ова невладина организација поново је затражила од државног и ентитетских парламената да законом забране директно или индиректно буџетско финансирање приватних медија, које има "искључиво коруптивне и антидемократске намере".

Влада РС је у протекле три године донирала медијима 14,5 милиона марака (око 7,5 милиона евра) из буџета, од чега 3,9 милиона КМ (око два милиона евра) за суфинансирање пет дневних и седмичних листова.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси