Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  УРС: РРА РАДИ ЗА ДС
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

26. 03. 2012.

Извор: Блиц

УРС: РРА РАДИ ЗА ДС

Споран спот у кампањи Млађана Динкића

Уједињени региони Србије прекршили су Закон о оглашавању тиме што су у изборном споту користили лого познатих светских компанија, због чега ће највероватније бити донета одлука да се емитерима наложи забрана емитовања тог спота, саопштила је Ребуличка радиодифузна агенција.

У УРС-у, пак, тврде за “Блиц” да ниједна компанија није имала примедби на њен спот. Из УРС додају да су се у РРА тек сада, „када смо прозвали ДС да злоупотребљава функцију председника државе зарад партијске промоције, изненада сетили да нешто није у реду са спотом УРС-а“.

Компаније које се спомињу у споту су директан резултат рада Млађана Динкића као министра економије, јер су дошле захваљујуци програму субвенција који је он осмислио. Кадрови у споту су из архиве догађаја на које је Динкић био позван од стране тих компанија - кажу у УРС-у.

У информативној служби УРС-а истичу да је “много већи проблем то што председник Србије злоупотребљава своју функцију”.

Због тога смо и упутили приговор РРА. Председник Србије се 18. марта као државник појавио у службеној посети породици која живи на селу и обишао њихов пластеник, а 20. марта у председничкој посети “Фијату”. Ти исти материјали су 21. марта емитовани као предизборни програм листе ДС “Избор за бољи животБорис Тадић”. Испада да то није проблем, а спот УРС је наводно проблатичан. Апсурдно - оцењују у Уједињеним регионима.

Међутим у РРА другачије гледају на предизборне спотове у којима “учествују” разне светске компаније.

Очито се ради о кршењу Закона о оглашавању, јер гледаоци стичу утисак да те компаније подржавају кампању УРС - каже члан Савета РРА професор Горан Пековић, док је заменик председника Савета РРА Горан Караџић најавио да ће то бити једна од тема седнице тог тела, која је заказана за понедељак.

Караџић је казао да су службе РРА “уочиле могућ проблем” и обавестиле Савет РРА да се у једном од спотова УРС појављује лого других фирми и компанија.

Савет РРА ће, како је објаснио, уколико буде сматрао да има елемената кршења Закона о оглашавању, упутити прекршајну пријаву, па ће коначну реч о томе дати Прекршајни суд, УРС у спорном споту користи лого компаније Фијат, на чијем је доласку у Србију лидер УРС био ангажован као министар у Влади Србије, али и Јуко и Бенетон.

Потпредседница ДС Јелена Триван, с друге стране, каже за “Блиц”да УРС покушава нападима на друге странке “скрену пажњу са чињеница”.

Колико разумем, према оцени неких чланова РРА, УРС је тај који је кршио Закон коришћењем имена страних компанија у спотовима, а предходно оглашавањем ван кампање. Председник Тадић у складу са законом обавља своју функцију и то је недвосмислено јасно - категорична је Триван.

Антрфиле: „Фијат" без коментара

У компанији "Фијат аутомобили Србија" јуче нису желели да коментаришу то што Уједињени региони Србије, користе ову компанију у предизборној кампањи. Ива Ђурић, представница за јавност "Фијата" рекла је да не види зашто би било ко из ове компаније коментарисао предизборне спотове УРС-а.

- Кампања ко кампања - рекла је она.

М. Малеш

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси