Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Ничић хоће да исели телевизију
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

26. 03. 2012.

Извор: Прес

Ничић хоће да исели телевизију

Наша кућа нашла се под невиђеним притиском градске власти и градоначелника Бошка Ничића како би се утицало на њену уређивачку политику, тврди Пауновић



Зајечар - Владан Пауновић, директор Тимочке радио-телевизије, рекао је да се ова медијска кућа у последњих неколико дана нашла под невиђеним притиском градске власти и градоначелника Бошка Ничића, како би се утицало на њену уређивачку политику.

- Све је почело од емитовање специјала „Рикошет“, у коме су изнете чињенице о незаконитој приватизацији зајечарске „Топлане“. Хајка се одвија у континуитету, из дана у дан. Најпре нам је уручено решење које је потписао градоначелник Бошко Ничић, којим је наложено исељење из просторија које се налазе у центру града и из којих Тимочка телевизија и радио емитују програм од 1972. године. Образложење је да постоји правни дисконтинуитет између садашњег акционарског друштва и некадашњег јавног предузећа, што није тачно - рекао је Пауновић на јучерашњој конференцији за новинаре, и додао:

- Акционарско друштво је правни наследник јавног предузећа и то је могуће проверити у Агенцији за привредне регистре. Уговор о закупу просторија никада није раскинут, тако да је решење о исељењу бесмислено. Више је него јасно да је ово притисак градске власти како би зауставила објективно и професионално извештавање.

Пауновић је још рекао да је из градске управе стигао и позив надлежнима у телевизији за преиспитивање легалности репетитора на Краљевици, постављеног пре 17 година, за шта ова телевизија поседује све потребне дозволе републичких радио-дифузних органа.

- Активисти УРС-а, владајуће странке, од јуче прикупљају потписе против Тимочке телевизије и радија због наводно некоректног извештавања. Они то раде од врата до врата, у селима обилазе старачка домаћинства, а у месним канцеларијама уз потписе за регресирано гориво подмећу и своју петицију. Јуче је петиција потписивана и у просторијама градске управе. Упркос инсистирању, нисмо добили одговор ко је то дозволио. Тимочка ТВ ће остати доследна својој уређивачкој политици и никакве претње не могу да нас заплаше - каже Пауновић.

Слађана Томић, уредник информативног програма, рекла је да су поднете бројне кривичне пријаве против ње као уреднице, као и против телевизије да се пишу свакодневне представке РРА.

- Упркос притисцима, гледаност наше телевизије из дана у дан расте, па смо тако у једном моменту били гледанији и од неких телевизија са националном фреквенцијом, што значи да нам гледаоци верују - рекла је Томићка.

Тимочка телевизија је о притиску која се врши на ову медијску кућу обавестила сва удружења новинара, ОЕБС, као и председника Тадића.

До пре неколико дана председник управног одбора ове телевизије био је Саша Мирковић, функционер Покрета радника и сељака и политички противник актуелног градоначелника. Мирковић је након предаје изборне листе, чији је носилац, поднео оставку на место председника УО.

Јоковић: Не интересује их истина

Емисија „Рикошет“ која је емитована на Тимочкој телевизији, а која се бави незаконитостима приликом продаје зајечарске „Топлане“, још више је посвађала УРС и Покрет радника и сељака.Иван Јоковић, председник Скупштине града, изјавио је да иза ове емисије стоји Покрет радника и сељака.

- То што ради потпредседник ове странке Саша Мирковић није политика - рекао је Јоковић. Он је оптужио Мирковића да Зајечар види као једну врсту плена, да Покрет радника и сељака не води никакву политику, већ да им је једини циљ да сруше УРС.

- Мирковића не интересује никаква истина, већ само приходи које је изгубио у Бору, одакле је протеран, а против њега и његове фирме поднето је више кривичних пријава - изјавио је Јоковић.

Мирковић: Ничићу, врати ми новац

Саша Мирковић је показао новинарима решење да није осуђиван и затражио да то исто ураде градоначелник Бошко Ничић, председник скупштине Иван Јоковић и начелница градске управе Јасмина Гачевић.

- Не желим да одговарам на трачеве нити да вам се представљам да сам подстанар, а да купујем куће на туђа имена, и предизборну кампању водим возећи се у службеном аутомобилу. Моја плата у фирми „Беотон“, чији сам власник, износи око 4.000 евра, сва имовина је укњижена на моје име и возим се својим аутомобилом. Овом приликом позивам Покрет „Живим за крајину Бошко Ничић“ да ми врати новац који сам им позајмио - поручио је Мирковић.

Славица Марковић

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси