Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Запослени у Радио Чачку у штрајку
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

26. 03. 2012.

Извор: Б92 онлајн

Запослени у Радио Чачку у штрајку

Чачак - Запослени у Радио Чачку почели су штрајк са захтевом да им власник исплати плате заостале од јуна прошле године.


Штрајк се одвија уз поштовање минимума процеса рада и у програму се емитују само музика и рекламе, а обустављено је емитовање свих емисија.

Председник Самосталног синдиката и новинар Александар Максимовић рекао је агенцији Бета да власник запосленима дугује зараде од јуна прошле године и да су последњи пут примили трећину јунске плате крајем децембра прошле године.

Максимовић је додао да су запослени, којих има четворо, пре 12 дана најавили штрајк породици Бојовић, у чијем је власништву радио, али да им се до данас нико није обратио.

Синдикат радија је од Агенције за приватизацију тражио раскид приватизације те медијске куће, али је Агенција приликом последње контроле 9. јануара дала власнику рок од 60 дана да исплати заостале зараде, што он није учинио.

Радио Чачак и Телевизију Чачак купио је у децембру 2009. године тада ученик четвртог разреда чачанске Гимназије Милош Бојовић, по почетној цени од 6,03 милиона динара за телевизију и 6,1 милион динара за радио.

Управљање тим медијима преузео је његов отац, чачански бизнисмен Зоран Бојовић, који је власник и недељника "Чачански глас". Та три медија су пре приватизације функционисала као градска јавна информативна предузећа.

Запослени у телевизији и "Чачанском гласу" нису у штрајку.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси