Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Претња новинару или омaшка?
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

28. 03. 2012.

Извор: Политика

Претња новинару или омaшка?

Дописник „Дневника” поднео пријаву због угрожавања сигурности, потпредседник СПО тврди да порука није била намењена новинару



Нови Сад – На сајту новосадског „Дневника” јуче после подне осванула је информација да је потпредседник Српског покрета обнове и председник Покрајинског одбора ове странке за Војводину Жика Гојковић претио дописнику овог листа из Сомбора Милићу Миљеновићу. Због угрожавања сигурности Миљеновић је предао сомборској полицији кривичну пријаву против Гојковића.

Новинару „Дневника”, како се истиче, стигла је претећа СМС порука са мобилног телефона Гојковића која је гласила: „Смрад остаје смрад… али не може ни смрад вечно да смрди…

”Редакција „Дневника”, која се тим поводом обратила за подршку новинарским удружењима, наводи да „изношењем у јавност овако драстичног притиска на врло професионалног и награђиваног новинара, апелује да се новинари заштите од насилничког понашања увек и свуда, а нарочито када ти напади долазе од особа са посланичким имунитетом и поготово у току изборне кампање”.

Гојковић, међутим, демантује да је претио новинару Миљеновићу и истиче да је веома изненађен поступком „Дневника”.

– Порука је стигла на погрешну адресу. Уместо нашој активисткињи са којом сам комуницирао око буквалног смрада који се из кафилерије шири Сомбором, техничком грешком отишла је новинару. Он је ово искористио у политичке сврхе, јер је његова супруга председник Градског одбора Г 17 плус у Сомбору – објашњава Гојковић.

М. М.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси