Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Минеко поздравио одлуку Савета за штампу
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

18. 12. 2020.

Аутор: Бета Извор: Данас

Минеко поздравио одлуку Савета за штампу

Британска компанија Минеко Лимитед саопштила је да поздравља одлуку Комисије за жалбе Савета за штампу према којој је портал КРИК прекршио Кодекс новинара Србије текстом о тој компанији.

Минеко је поднео жалбу Савету након што је КРИК, користећи део процурелих банкарских извештаја америчког Трезора (FinCEN досијеи), објавио причу о Минеко Групи. У саопштењу се наводи да КРИК није пренео деманти компаније, а да је потом објавио своје реаговање на деманти које су објавили други медији.

Комисија за жалбе Савета за штампу је на новембарској седници, одлучујући по жалби Минеца, оценила да је КРИК прекршио тачку 6 Одељка IV (Одговорност новинара) Кодекса новинара Србије, о обавези новинара да негује културу и етику јавне речи, поштује право на одговор, извињење и исправку и дужан је да благовремено објави одговарајућу исправку, као и тачку 1 Одељка V (Новинарска пажња), по којој је новинар обавезан да приступа послу са дужном професионалном пажњом.

У одлуци Савета за штампу се наводи и да је портал КРИК дужан да ову одлуку објави у року од пет дана од дана достављања. КРИК то није учинио до данас, каже се у саопштењу и додаје да је тиме нанета штета Минеко Групи и да су нарушена њена права.

Минеко ће о овој одлуци обавестити своје партнере, како би, барем делимично, ублажили како насталу, тако и штету која може бити проузрокована убудуће, због оваквог поступања портала КРИК, наводи се у саопштењу.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси