Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Новинари добили улице у Београду
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

18. 12. 2020.

Аутор: Танјуг Извор: РТС

Новинари добили улице у Београду

Новинари Александар Тијанић, Мирослав Радојчић, Предраг Милојевић и Богдан Тирнанић добиће улице у Београду, одлучила је Скупштина града Београда.

У одлуци о именовању улица у престоници улице ће добити и филмски радник Динко Туцаковић, маркетиншки стручњак Драган Сакан и бивши директор РТС-а Милан Вукос.

Улица Станка Враза мења име у Улицу Милана Вукоса, простор Београда на води која почиње од Булевара Вудроа Вилсона и завршава се код пешачке зоне, понеће име Бриселска.

Улица Лопудска мења име у Улицу Драгана Сакана, Зларинска у Улицу Динка Туцаковића, а део Улице бораца 12, 14, 14а, 16 и 18 мења име у Улицу Александра Тијанића.

Бјеловарска улица добија име Предрага Милојевића, Хварска Мирослава Радојчића, а Улица Ватрослава Лисинског мења име у Улицу Богдана Тирнанића.

Председник Удружења новинара Србије, подносиоца предлога, Владимир Радомировић рекао је да су четворица новинара задужила не само новинарску струку већ целокупно друштво.

Навео је да је српски новинар и књижевник Предраг Милојевић животом и радом обележио цео 20. век, да ће такође доајен југословенског новинарства и дугогодишњи дописник Политике из Велике Британије и САД Мирослав Радојчић остати познат и по чувеним извештајима са Вимблдона којима је приближио тенис домаћој публици.

"То су људи који су унели књижевни стил у српско новинарство", рекао је Радомировић.

Навео је и да су Александар Тијанић и Богдан Тирнанић симбол српског новинарства и подсетио да Удружење новинара Србије додељује већ годинама награде које носе њихова имена.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси