Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Иницијатива Асоцијације медија да новинари буду у приоритетној групи вакцинације
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

23. 12. 2020.

Извор: ФоНет

Иницијатива Асоцијације медија да новинари буду у приоритетној групи вакцинације

Асоцијација медија покренула је иницијативу да сви медијски радници у Србији буду у приоритетној групи за вакцинацију против ковид-19.

Уважавајући установљени редослед приоритета, Асоцијација медија сматра да би и посленике медијске професије требало вакцинисати динамиком у складу са великим опасностима и ризицима, којима су од почетка пандемије свакодневно изложени, радећи посао у јавном интересу.

Да припадају високоризичној групи, доказ је велики број оболелих међу медијским радницима, пре свих оних који раде на терену, наводи се у саопштењу.

Асоцијација медија указује да није неопходно подсећати колико је важно брзо, тачно и свеобухватно информисање јавности, поготово у ванредним и кризним ситуацијама.

Због тога је Асоцијација медија упутила званичан захтев премијерки Ани Брнабић да га, по хитном поступку, размотри и донесе одуку.

Асоцијација медија позвала је партнерска новинарска и медијска удружења, све медије и новинаре широм Србије да се придруже овој иницијативи.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси