Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  У прави час помоћ за информисање
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

19. 04. 2012.

Извор: Данас

У прави час помоћ за информисање

Локална власт доделила средства медијима

Суботица - Баш у право време, суботичка локална управа, односно Комисија за доделу средстава у области јавног информисања расподелила је око 16,5 милиона динара локалним штампаним и електронским медијима. И као брижни родитељ који не запоставља ниједно своје дете, а на основу конкурса, власт је новац поделила свакоме ко нешто значи на медијској, а богами и политичкој сцени, мада су, судећи по наведеним сумама, неки мање, а неки више значајни у овој расподели пара.

Прва на листи, али не и по висини добијених средстава, је Хрватска ријеч, којој ће бити уплаћено 2,012.350 динара за пројекат „Суботичка хроника“.

Суботичке новине су за серијал написа „Месна заједница - место додира власти и грађана“ добиле 700.000 динара, а недељник на мађарском језику Хет нап за странице Суботички дневник награђен је са 200.000 динара.

И дневник на мађарском Мађар Со је на списку, те за серију чланака о положају Рома у Суботици може очекивати 100.000 динара.

Међу медије је упала и агенција за односе с јавношћу - иначе ангажована као спољни сарадник за ПР услуге у већини јавних предузећа у граду, и такође креатор предизборне кампање ДС - под именом ПиаР д.о.о. за односе с јавношћу, маркетинг и пропаганду. Она је за покретање двонедељника на мађарском језику Мађар Хирлап награђена са 650.000 буџетских пара.

Од електронских медија на списку добитника је и предузеће за маркетинг Снома, а од добијених 200.000 динара и даље ће припремати блок Инфо вести. Ту је такође и Суботицаинфо СР Noah Agency, која је за оригиналан пројекат Суботица 2012. инкасирала 150.000 динара.

Град није заборавио ни грађане вернике, те је Радију Славословље, гласилу Православне цркве, за емисију „Јутрење-инфо“ одвојио 250.000 динара, колико је добио и Радио Марија, гласило Католичке цркве.

А самостална занатско-трговинска радња Диновизија, која се бави снимањем актуелних градских дешавања, посебно оних везаних за активности локалне власти, добила је 650.000 динара. Комисија је ту одлуку донела због „едијског праћења и афирмације програма и активности Града Суботице на међународном и регионалном нивоу“.

На списку се налази Удружење грађана „Мој град Суботица“, које је ушло у бубањ због „подизања нивоа информисаности грађана Суботице у различитим областима интернета“ са извучених 100.000 динара. Будући да су ове интернетске странице биле доста отворене за слободне коментаре грађана, биће занимљиво пратити колико ће се та слобода убудуће простирати.

Релативно нова телевизија Ред 9 д.о.о. такође је међу срећним добитницима, а локална власт ју је наградила са 250.000 хиљада динара за пројекат „Суботица, мој град“.

Прави добитници су, међутим, већ афирмисане телевизије - ТВ К23 за информативни програм „Прес из прве руке“, која ће свој конто увећати за 1,400.000 динара, Сити ТВ д.о.о за Телевизијски програм о актуелним темама од општег интереса за грађане, са добијених 2.850.000 динара, и ТВ Панонија за емисију о Суботици са 1,130.000 динара.

Највећи део новца повукла је Ју Еко телевизија за - праћење рада локалне самоуправе. За тај напор она је награђена са укупно 14,330.000 динара.

Али, пре него што се средства исплате, са добитницима ће се закључити уговори о финансирању или суфинансирању, којима ће бити регулисана „међусобна права и обавезе уговорних страна“, наводи се у решењу о додели ових средстава.

В. Лалош

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси