Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Синдикат тражи транспарентну продају ВАЦ-овог удела
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

19. 04. 2012.

Извор: Данас

Синдикат тражи транспарентну продају ВАЦ-овог удела

Београд - Синдикат новинара Србије затражио је да се купопродаја удела немачког ВАЦ-а у „Политици НМ“ обави транспарентно и да нови сувласник учини све да „Политика“ поврати углед који је некад имала. У саопштењу Синдиката новинара Србије је истакнуто да се у јавности спекулише ко ће бити нови сувласник „Политике НМ“, што је разлог „за огромну забринутост и страх од неизвесности“ који владају међу запосленима у тој компанији.

Немачки медијски концерн ВАЦ је као власник 50 одсто акција у „Политици НМ“ (новине и магазини) понудио продају тог удела сувласнику „Политици а.д“, где је држава Србија, директно и индиректно, већински власник. Од ВАЦ-а је затражена допуна понуде, јер није прецизирана понуђена цена.

Синдикат новинара Србије наводи да су оправдани „страх и забринутост“ запослених у Политици НМ, јер је ВАЦ, доласком у ту компанију давао бројна обећања о „светлој будућности“, а да је „испуњено занемарљиво мало“.

У саставу „Политике НМ“ послују дневни лист „Политика“, „Спортски журнал“ и штампарија. ВАЦ је средином 2010. године саопштио да намерава да се повуче из Србије јер је незадовољан условима пословања. Та немачка компанија поред власништва у „Политици“ има удео и у новосадском „Дневнику“, а према споразуму са бизнисменом Миланом Беком, већински је власник и „Вечерњих новости“.

Бета

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси