Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Смешно и јадно
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

22. 04. 2012.

Извор: Време

Смешно и јадно


"Правосуђе: Пресуде, побуде, последице"; ВРЕМЕ 1109

После 13 година тешко је не рећи да су досадашње изјаве челних људи тужилаштва и полиције – смешне и јадне!

Када је у питању убиство новинара Славка Ћурувије нема сумње да је реч о државном убиству у које су директно биле укључене разне службе тадашње државе и многи званичници тадашње власти. Тадашњу власт представљале су три странке – СПС Слободана Милошевића, Југословенске левице Мирјане Марковић и Српске радикалне странке Војислава Шешеља.

Неколико дана после почетка бомбардовања Срђан Јанковић и ја срели смо Славка у Светогорској улици. Био је незадовољан што већ нисмо у Црној Гори. Шетали смо улицом, не знајући да је у оближњу зграду Комерцијалне банке измештен МУП Србије. Говорећи о судском поступку, Славко нам је рекао оно што су сви "званични" медији били објавили: сходно проглашеном ратном стању судови ће радити само у случају "ратних ствари", а све остало се одлаже за време после укидања ратног стања. Наводно су тако рекли и нашем адвокату Рајку Даниловићу, али је он рекао Славку да ће он написати жалбу на казну затвора и предати је у року као да није ратно стање, а они нека одлучују кад хоће.

Сећам се да је тад Јанковић рекао да је режим ваљда то и заборавио и да ваљда имају преча посла и одговор Славка: "Ови ништа не заборављају!" Био је у праву: после неколико дана Славко је убијен. Првог дана по престанку бомбардовања сазнао сам да је "под бомбама" у Окружном суду у Београду скупљено веће које је потврдило пресуду Првог општинског суда на по пет месеци затвора за Јанковића и мене. Иако нисам био добио ни одлуку суда о одбијеној жалби или позив за одлазак у затвор, већ сам се налазио на полицијској потерници!

Промену режима – 5. октобар дочекао сам у затвору у Падинској Скели. Лаж је да сам тражио било какву амнестију од даљег служења казне, напротив. Сви документи о томе којима се данас у јавности барата су фалсификати. Одлуком од 20. октобра 2010. године коју нисам иницирао ни на који начин пуштен сам из Падинске Скеле у којој сам био од 15. августа те године, а до дана данашњег нисам обавештен на чији захтев сам пуштен на превремену слободу. Да сам било какву амнестију тражио, значило би то да сам и сам признао ту срамну пресуду.

Зоран Луковић, некадашњи новинар ДТ-а


Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси