Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Питамо државу ко је власник дневног листа
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

27. 04. 2012.

Извор: Правда

Питамо државу ко је власник дневног листа

Драгана Чабаркапа, председник Синдиката новинара „Новости"

Комисија за хартије од вредности у јуну прошле године утврдила је да Милан Беко преко своје три фирме поседује 62 одсто акција „Новости" и наложила му да у року од три месеца упути понуду за преузимање преосталих акција, или да прода акције на ко је нема право гласа, а то је преко 25 одсто, али то није урађено - каже Драгана Чабаркапа, председник Синдиката новинара „Новости", поводом ревизорског извештаја којим је утврђено да су дугови те компаније већи од пословне имовине.

- Како је држава, која поседује 30 одсто капитала, преузела управљање и именовала Управни одбор на челу са Дином Вранешевић из Новог Сада, Синдикат новинара „Новости" поставља питање Влади Србије ко је сувласник у „Новостима" и шта ће предузети, имајући у виду налазе Надзорног одбора.

Извештај Надзорног одбора за нас је релевантан документ, тим пре што смо за Извршни борд компаније „Новости" први пут чули јуче, када се огласио својим саопштењем - наводи синдикат'.

Синдикат подсећа да су „Новости" биле једна од најуспешнијих компанија у Србији и да су, примера ради, непосредно пре продаје акција, према завршном рачуну за 2005. годину, оствариле добит од 63 милиона динара.

Отада траје професионално, кадровско, тиражно и финансијско урушавање „Новости", на које је синдикат благовремено упозоравао генералног директора, Управни одбор и највише државне функционере, истичу у том синдикату.Извршни борд компаније „Новости" одбацио је, иначе, ставове Надзорног одбора компаније да су „Новости" презадужене и несолвентне, тврдећи да су "Новости" "сасвим добро" и да је у њима „стање редовно".

- „Новости" воде тешку, врло тешку битку, као и многи у Србији. Потпуно је извесно: „Новости" то успешно превазилазе - наводи се у саопштењу Извршног борда „Новости".

У саопштењу се тврди да су губици компаније за 2011. 80 милиона динара и констатује да су „Новости" пословале „са губитком, али је све финансијски чисто и рађено по закону".

Ревизор је, иначе, утврдио да та компанија дугује милијарду динара.

С. Ј.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси