Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  СНС: РТС посредно подржава Тадића
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

15. 05. 2012.

Извор: Вечерње новости

СНС: РТС посредно подржава Тадића

Српска напредна странка (СНС) оценила је данас да је Радиотелевизија Србије (РТС) покушала да на посредан начин подржи председничког кандидата "Избор за бољи живот" Бориса Тадића саопштењем у којем наводи да је председнички кандидат коалиције "Покренимо Србију" Томислав Николић злоупотребио професионализам водитеља РТС-а.

"Однос заступљености Демократске странке према СНС-у током ове предизборне кампање био је 4 према 1", наводи се у саопштењу СНС и додаје да је у претходне три и по године однос у заступљености на РТС-у био осам према један у корист ДС-а.


Додаје се да је саопштење Колегијума РТС-а, које је емитовано синоћ у Дневнику 2, још један покушај да се на програму те телевизије на посредан начин пружи подршка Тадићу, као председничком кандидату.

СНС је затражила од колегијума РТС-а да објасни "којом је то реченицом Томислав Николић у емисији 'Реч на реч' злоупотребио професионализам водитеља", као и то Томислав Николић "није довођен у неравноправан положај".

Из СНС-а су навели и да од 13. марта, кад је почела предизборна кампања, РТС у својим информативним емисијама "дозвољавала бруталну злоупотребу државних функција челника ДС-а".

То је, како се наводи, кулминирало 7. априла, када је Борис Тадић већ поднео оставку на функцију председника земље, а о његовим активностима у Дневнику 2 емитован је прилог који је трајао скоро колико прилози свих других странака укупно.

Николић је у недељу увече, 13. маја, као председнички кандидат пред други круг избора 20. маја, гостовао у емисији РТС-а "Реч на реч", где је између осталог рекао да је у програмима те телевизије "вређан, нападан и довођен у неравноправан положај" у односу на Тадића и да је РТС забрањивао рекламне спотове СНС-а у узајамно негативним кампањама кандидата.

Тим поводом јуче је Колегијум РТС-а оценио да је Томислав Николић у емисији "Реч на реч" изнео низ оптужби и неистина о раду те телевизије и злоупотребио професионализам водитеља.

У саопштењу РТС-а се између осталог каже и да "са дубоким жаљењем али без икаквог страха примају претњу кандидата Николића да ће, ако буде изабран за председника, давати налоге како ће се уређивати и водити програм РТС-а".

У СНС-у су тим поводом навели да се РТС финансира из џепа грађана и да поводом "упадања у РТС", које се, како кажу у одговору тој телевизији, помиње у њиховом саопштењу, СНС изражава бојазан да је РТС ту странку помешао са ДС, пошто, како се наводи, до сада су само из ДС-а "упадали" у РТС ,"и помало палили и тукли".

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси