Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Држава наплаћује СОС каналу 4,5 милиона динара
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

23. 05. 2012.

Аутор: Д. Д. Извор: Данас

Држава наплаћује СОС каналу 4,5 милиона динара

Након скоро пет година спора са СОС каналом, Републичка агенција за електронске комуникације (Рател) је ангажовањем за браниоца бившег шефа БИА Радета Булатовића од Првог основног суда у Београду издејствовала решење о принудној наплати дуга од 4,5 милиона динара за коришћење 36. канала, иако је судски вештак установио да је тај канал неисправан и да је овој телевизији тиме причињена огромна штета, речено је Данасу у СОС каналу.

- Решење Првог основног суда је извршно и не даје могућност СОС каналу да уложи жалбу. У неформалном разговору Булатовић је директору СОС канала наговестио да је Рател држава и да не очекује превише од овог спора. Како је рекао, држава је јача од свих, па и од СОС канала - наводе у овој телевизији.


СОС канал је јуче о овом случају обавестио све релевантне институције у земљи, као и ЕУ, ОЕБС и амбасаде Велике Британије и САД. Иако је на основу извештаја судског вештака потврђено да је СОС каналу додељена неисправна фреквенција, ова телевизија на основу причињене штете потражује суму већу од 650 милиона динара, али Рател, како наводе, „на све начине покушава да, пре окончања спора, угаси и уништи СОС канал“.

Републичка радиодифузна агенција, која је друготужена у овом спору, предложила је нагодбу, односно решење спора договором, али је Рател против. У овој телевизији додају да је ново рочиште у Привредном суду 15. јуна.

Подсетимо, сигнал СОС канала на фреквенцији за територију Београда има сметње од државне телевизије Румуније већ скоро шест година, а ова телевизија емитује свој програм у етру упркос решењу РРА о одузимању дозволе пре истека времена на који је издата.

Овај спортски канал добио је на конкурсу РРА 2006. три фреквенције за емитовање програма у Београду и то 36. канал са локације Београђанка, 38. канал са Кошутњака и 29. канал са Панчевачког пута.

Како је раније за Данас објаснио директор ове телевизије Драгиша Ковачевић, одмах по пуштању у рад предајника уочене су на 36. каналу, који покрива више од 80 одсто планиране територије, „огромне сметње од државне телевизије Румуније“.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси