Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  „Петрики“ почело суђење због напада на новинара
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

25. 05. 2012.

Аутор: Е. П. Извор: Данас

„Петрики“ почело суђење због напада на новинара

У Основном суду у Пожаревцу почело је суђење Зорану Петровићу Петрики из Пожаревца, власнику кафеа „Шанса“ због напада и вређања новинара Момчила Вељковића.

Петровић је Вељковића напао и уз увреде избацио из свог кафића крајем децембра 2010. године, када је овај узимао изјаву од народног посланика Жарка Пивца поводом унутар страначких избора.

Након извршене истраге и саслушања Петровића и Вељковића, као и сведока овог догађаја: градоначелника Миодрага Милосављевића, начелника Браничевског управног округа Горана С Петровића и народног посланика Жарка Пивца судија Соња Јовановић за 18 мај заказала је главни претрес.

На претресу Петровић и Вељковић су остали при својим исказима датим истражном судији, где је Вељковић тврдио да је нападнут од стране Петровића, а овај то негирао.

Због тога судија је извела доказ суочења оштећеног и туженог где су обојица један другом у очи рекли шта мисле о поменутом случају.

Петровић је током суочења тврдио да је Вељковић на сведоке Милосављевића, Петровића и Пивца вршио притиске, и то више пута, на тај начин што их је више од 20 пута звао телефоном и кад год их је видео терао да сведоче у његову корист, што су они, према Петровићевим речима, и урадили.

Петровић је инсистирао да ове његове речи уђу у записник, што је судија и учинила. Судија је након суочења странака прекинула расправу и наредно суђење заказала за 27. јул 2012. године, када ће позвати сведоке Пивца, Петровића и Милосављевића да јавно посведоче о том догађају.

Момчило Вељковић сматра да је Петровић, ако не докаже да је он вршио притисак на поменуте сведоке, извршио кривично дело клевете, па ће због тога поднети нову тужбу против Петровића, а а главни доказ ће му бити записник са суђења.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси