Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  И даље без доказа
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

31. 05. 2012.

Аутор: Небојша Крстић Извор: Политика

И даље без доказа

Поводом текста "Доказ је медијски Србистан", "Политика", 30. маја

 

Само је донекле у праву Бошко Јакшић када у свом одговору на мој деманти каже да сам „служио стари кадар, артиљерија”. Мислим, јесам служио кадар, јесам стари, али не артиљерију већ АБХО. Као такав обучен сам да препознам контаминацију.

У свом надахнутом тексту каже да сам „латентни комсомолац”, „саветнички преторијанац”, „бахати медиопазитељ”, па тврди чак и да ми није „први пут да дајем погрешну дијагнозу”. Признајем да сам запањен. Питам се да ли г. Јакшић заиста мисли да ће дисквалификацијама ad hominem доказати оно што није истина.

Каже Јакшић да му је жао што са мном полемише сад кад сам бивши саветник. Па што није свих ових година? Било је оних који јесу. Али г. Јакшић није имао примедби, него баш сад, кад сам постао бивши. Храброст? Хм.

Да би доказао своју теорију позива се на извештаје различитих организација и агенција о стању медија у Србији.

Бојим се да се нисмо разумели. Свако има право да оцењује то стање. И г. Јакшић има право. Има га и моја маленкост. Вероватно се наша мишљења не би много разликовала у констатацији да оно није ружичасто. Али када у одбрану медијских слобода данас устају они који су писали и уређивали „Политику” у њеним најсрамнијим периодима, деведесетих, без отпора, можда постоји простор за дискусију о квалитету накнадне храбрости и слободољубља. Бошко Јакшић је баш ето сад смогао снаге и храбрости (хм) да се одупре мојој „претераној контроли”, као понет дахом слободе који је на Андрићев венац донео новоизабрани председник, што је, с једне стране, комично, а с друге отужно. Зато одустајем од бављења таквим понашањем и понављам даби било погрешно прихватити истинитим кафанске аброве које он овде пласира здраво за готово.

За својe тврдњe „Политикин” колумниста није пружио никакве чињенице, никакав доказ. Све и да стварно мисли све што је o мени срочио (чак и да му заиста на памет пада идеја да сам се ја напајао на извору „Војка и Савла” – боже ме саклони!), као грађанин бих морао да будем поштеђен увреда и неистина, барем у листу који претендује на пристојност.

П. С. Не знам да ли неко купује „Политику”. То није била област мог рада ни док нисам постао бивши саветник. А сад није поготово.

Коментари (1)

Остави коментар
чет

31.05.

2012.

krle [нерегистровани] у 17:01

au bre

ahahahah nebojsa krstic clan unsa ahahahaha :) bas vam sluzi na cast.
naocit "novinar" nema sta. ko je sledeci na spisku od idola? a?
sram vas bilo.

Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси