Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Отказ за новинарку НТВ
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

01. 06. 2012.

Аутор: А. С. Извор: Јужне вести

Отказ за новинарку НТВ

Дугогодишња нишка новинарка Милена Видојковић добила је отказ на Нишкој телевизији због, како каже, вређања послодавца. Директорка не жели да коментарише.

Она је добила отказ, како каже да јој је речено, на основу члана 53, тачка 5 Колективног уговора у коме, према њеним речима, пише да послодавац може отпустити радника уколико се радник увредљивим речима обрати послодавцу.

Видојковићева тврди да никаквих увреда није било, већ да се ради о мобингу.

 

- Када је нова директорка дошла почео је мобинг над првом новинарском поставом Нишке телевизије. То су све људи са дугогодишњим новинарским искуством и факултетском дипломом. Мени је прво смањен коефицијент и са места уредника деска сам пребачена на место новинара извештача. Након тога ми је скинуто 30 одсто од плате једног месеца, јер мало радим и немам иницијативу, како је стајало у образложењу – каже Видојковићева.

Према њеним речима, када је затражила и усмено образложење од директорке, речено јој је да је то правна дефиниција, а да је прави разлог тај што је, како каже, “лоше причала о директорки на терену”.

- Последње што је директорка урадила је укидање моје ауторске емисије и било ми је забрањено да уђем код ње у канцеларију иако сам ја то тражила и преко синдиката – каже Видојковићева.

Након тога, после расправе која се збила пре десетак дана у просторијама Нишке телевизије, Милена је добила отказ. Директорка је тврдила да су три сведока потврдила да је било вређања и ружних речи са Миленине стране, што Милена демантује.

- Сматрам да су сва три сведока изјаве дали под притиском, а сви имају увећане коефицијенте, што је лако проверљиво – каже Видојковићева.

Када су Јужне вести позвале директорку Нишке телевизије Драгану Николић, да прокоментарише наводе новинарке Видојковић, уследио је кратак одговор.

- Без коментара – била је јасна Николићева.

Милена Видојковић се обратила свим новинарским удружењима у Србији, укључујући и Друштво новинара Ниша, одакле је добила уверење да је са њеним проблемом упозната и Медијска организација југоисточне Европе.

Она најављује да ће своја права потражити на суду, а планира да тужи и сведоке због лажног сведочења.

Видојковић је у новинарству скоро 3 деценије. 21 годину провела је у Радио Нишу, била је дописник Радија 202, радила на ТВ Глобалу, а последњих 7 година, све до понедељка 28. маја на Нишкој телевизији.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси