Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Почетак краја шумадијског недељника?
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

12. 06. 2012.

Аутор: З. Радовановић Извор: Данас

Почетак краја шумадијског недељника?

Заказана продаја дела пословног простора крагујевачке „Светлости“

Крагујевац - Продаја дела пословног простора шумадијске „Светлости“, који је после активирања хипотеке, по одлуци привредног суда у Крагујевцу заказана за 21. јун, у јавности је протумачена као почетак краја недељника основаног још
1935. године. На продају јавним надметањем, потенцијалним купцима ће наредног четвртка, по почетној цени од 15 милиона динара, бити понуђено осам подрумских и седам просторија на првом спрату „Светлости“, на којем се налази и редакција новина.

Привредни суд је такву одлуку донео након што је штампарија „Фемили прес“ којој „Светлост“ дугује 7,2 милиона динара, активирала хипотеку која обухвата укупно 15 канцеларија у тој пословној згради.

Подсетимо, вртоглаво пропадање „Светлости“ почело је 2007, непосредно након приватизације фирме. Долазак новог власника обележио је и једногодишњи генерални штрајк уредника, новинара и осталих запослених у листу, који је
формално завршен у фебруару ове године. Услед вишегодишње агоније и неиспуњавања обавеза које је купац имао према држави, приватизација „Светлости“ је поништена крајем прошле године.

Заступник државног капитала, Љубинко Јанковић и нови директор  Ђорђе Ђорђевић најављивали су тада могућност поновног излажења листа... Први број „Светлости“, након поништења приватизације, пред читаоцима  заиста се  и појавио пре 20-ак дана, али судећи по догађајима који су уследили, могуће да је то била „лабудова песма“ познатог недељника. У прилог овоме је и информација да је заступник капитала отишао са тог места, а да је недавно оставку поднео и директор

Нови заступник

Крајем минуле седмице у „Светлости“ је од претходног заступника капитала ту дужност преузела Славица Трифуновић.

„Учинио сам све што сам могао и сада сам одлучио да одем. Својој наследници желим пуно среће, мада се бојим да су од
„Светлости“  сви дигли руке и да јој више нема помоћи“ рекао је за наш лист бивши заступник капитала у „Светлости“ Љубинко Јанковић.

Нова заступница државног капитала, Славица Трифуновић је, након петооктобарских промена 2000,
била члан крагујевачке владе, да би, потом, једно време била директор Радио телевизије Крагујевац.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси