Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Кимију 16 месеци затвора
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

13. 06. 2012.

Аутор: Н.Н. Извор: Б92

Кимију 16 месеци затвора

Први основни суд осудио је Милоша Радисављевића Кимија на 16 месеци затвора због угрожавања сигурности новинарке Б92 Бранкице Станковић.

Поновљено суђење Радисављевићу, по одлуци Апелационог суда, почело је око 11.30 сати, а првостепена пресуда је изречена око 13.20.

Радисављевић је као вођа Партизанове навијачке групе "Алкатраз" осуђен 2010. такође на 16 месеци затвора због угрожавања сигурности Бранкице Станковић.

Он је водио навијање на утакмици Партизан-Шахтјор када су навијачи певали: “Отровна си као змија проћи ћеш к’о Ћурувија”. Група навијача певала је и добацивала се гуменом лутком која је представљала ауторку Инсајдера, а коју су на крају пробушили.

Први основни суд Радисављевићу изрекао му је 8. августа 2010. године јединствену казну од годину и четири месеца затвора пошто је утврдио да је извршио кривична дела угрожавања сигурности и насилничког понашања. Њему је практично изречена минимална казна јер је за дело за које је оптужен предвиђена казна од једне до осам година затвора.

Апелациони суд је 11. јуна 2011. године укинуо део пресуде који се односи на угрожавање сигурности Бранкице Станковић, али је остала на снази казна од шест месеци затвора због насилничког понашања. По налазу Апелационог суда, речи песама које је певао представљају грубо вређање личности Бранкице Станковић и угрожавају спокојство грађана.

У делу пресуде која се односи на угрожавање сигурности Бранкице Станковић, навео је Апелациони суд, нису изнети јасни и убедљиви разлози због којих се сматра да је Радисављевић извршио кривично дело на начин који му се оптужницом ставља на терет. Апелациони суд је наложио поновно суђење о томе.

Радисављевићу се, заједно са још двадесетак оптужених, суди и због нереда у којима је запаљена Бајракли џамија у Београду, у ноћи између 17. и 18. марта 2004. године.

У међувремену, Кими је побегао из земље. Полиција је убрзо за њим расписала потерницу ради издржавања затворске казне. Ухапшен је 21. фебруара у кафићу у центру Скопља и одмах испоручен српским властима по хитном поступку због непријављеног боравка.

Македонска полиција саопштила је тада да Радисаваљевић при хапшењу није пружао отпор, а након саслушања изречена му је новчана казна и забрана уласка у Македонију у трајању од пет година.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси