Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Васиљевић: Није било места за све новинаре због епидемиолошких мера
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

15. 09. 2021.

Аутор: Катарина Живановић Извор: Данас

Новинари Newsmax Adria нису пуштени на заједничку конференцију за медије немачке канцеларке Ангеле Меркел и председника Србије Александра Вучића

Васиљевић: Није било места за све новинаре због епидемиолошких мера

Новинари Newsmax Adria, тачније емисије Преглед дана, нису могли да присуствују заједничкој конференцији за медије немачке канцеларке Ангеле Меркел са председником Србије Александром Вучићем. Директор Newsmax Adriа Слободан Георгиев каже за Данас да су Председништву послали захтеве за акредитацију, али да на њих никада није одговорено, те су новинари ове куће остали испред врата.

Са друге стране, Сузана Васиљевић, саветница за медије председника Србије, истиче за наш лист да су епидемиолошке мере разлог због ограниченог броја представника медија, те да је Георгијев “једини који се буни” јер, како каже, “није добро радио свој посао”.

– Ми, као Преглед дана, послали смо захтев за акредитацију на који нам никад нису формално одговорили. Сузана Васиљевић је у приватној преписци рекла да за Унитед Медиа може једна камера и један новинар “јер је њој све то исто”. Рекао сам јој да ми нисмо Н1 али то није имало ефекта. Зато је наша екипа остала испред – објашњава Георгиев за Данас.

Он додаје да је јуче од Васиљевић тражио да им пошаљу званичан мејл, али да је она рекла “да нема времена за то”.

– Ствар је јасна, не да не може да се пита него не може ни на догађај – закључује Георгиев.

Са друге стране, саветница председника Србије оптужује Георгиева да није добро радио свој посао и да је са директором програма Н1 требало да се договори ко ће да пошаље новинаре на конференцију. Додаје да је број присутих био ограничен “јер је немачка страна захтевала стриктно поштовање епидемиолошких мера и размак од 1,5 метра са свих страна”.

– Конференција је из тог разлога премештена у највећу салу. Договор је био да само 23 екипе могу да уђу, што је по квадратном метру број људи који стаје на безбедној раздаљини. Сви медији су о томе обавестени 8. септембра и свима који у свом влаништву имају више медија је послата порука да могу да пошаљу само једног новинара и једну камеру. Значи, Прва, ТВБ92 и портал Б92 – једна камера и један новинар. Тањуг агенција, Тањуг ТВ и К1 – један новинар, једна камера. Иста порука је послата и Игору Божићу са Н1 – каже Васиљевић.

Куриозитет јучерашње конференције је и да су само Тањуг и РТС могли да постављају питања. По ком критеријуму је изабран Тањуг, с обзиром да је реч о приватном медију, а није дозвољено Н1, Сузана Васиљевић каже да је то зато „што се Тањуг јавио за питање“

Коментари (3)

Остави коментар
чет

16.09.

2021.

Божидар Анђелковић [нерегистровани] у 11:08

Национална вредност

Дневни лист "Политика" је национална вредност Србије, много старији и у свету познатији и од Танјуга и од РТС-а. Замислите ситуацију да је неко у Влади пре Другог светског рата Предрагу Милојевићу ускратио могућност да поставља питања.

Одговори
чет

16.09.

2021.

Petar [нерегистровани] у 09:32

Zarazni ste

Zašto se bunite drage kolege iz Newsmax Adria. Suzana je u pravu, jer možete da ih zarazite istinom, a priznaćete to zna da bude prilično bolno. Uz sve to, vi Ne znate da postavljate naručena pitanja kao što znaju ovi nazovi novinari iz njouj bliskih medija. Zbog svega navedenog, mislim da su Suzanine Epidemiološke mere bile sasvim u redu i u skladu sa poznatim standardima aktuelne vlasti. Zato, samo nastavite da ih inficirate. Pozdrav Obućini.

Одговори
чет

16.09.

2021.

лелекач [нерегистровани] у 07:07

ТаНЈуг

Драге колеге/колегинице новинари/новинарке!

Је ли могуће да игде, икада и у једном новинарском тексту неко напише ТаЊуг?

Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси