Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Преминуо новинар Петар Поповић
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

13. 07. 2012.

Аутор: Н. Н. Извор: РТВ

Преминуо новинар Петар Поповић

У Новом Саду је 12. јула, у 78. години, преминуо Петар Поповић, познати новинар, музички и позоришни критичар, уредник листова Борба, Наша Борба и Данас.

 

Уз све друге дужности и послове у новинарству и институцијама културе на којима је био ангажован од најраније младости, Петар Поповић је био и даровити песник и преводилац стихова многих мађарских песника.

Од ђачких дана Петар се определио за новинарство: од 1951. сарађивао је у Гласу средњошколаца, а од 1954. био је ангажован у покрету младих окупљених око новосадске Трибине младих и један је од њених оснивача.

Био је запослен у недељнику Новосадски дневник, који је касније излазио под називом Трибина. Писао је о музици, филму и књижевности. Доцније се запослио у Форуму, потом у Прогресу, где је радио у листу Нова Књига (1959-61). После војске вратио се у исти  лист за главног уредника (1961-65).

Године 1965. прешао је да ради у Ријеку и тамо писао за ревију Плави путеви. По повратку у Србију, у листу Борба је 1968. добио место музичког и позоришног критичара. Када се две деценије касније Борба трансформисала у Нашу борбу, радио је у деску редакције, после је прешао на исту дужност у лист Данас.

У пензију је отишао као заменик главног уредника листа Данас, 2000. године.

Место и време сахране Петра Поповића биће накнадно објављени.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси