Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Словеначка новинарска удружења осудила новинаре - уцењиваче
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

17. 07. 2012.

Аутор: Н.Н. Извор: Бета

Словеначка новинарска удружења осудила новинаре - уцењиваче

Друштво новинара Словеније и Удружење новинара и публициста осудили су данас новинара и власника Инфо ТВ Владимира Водушека и његовог сарадника из Велења Станислава Габерца због уцењивања два предузећа.

 

Полиција је данас на конференцији за новинаре навела да су Водушек и Габерц уцењивали предузеће Униор из Зреча, власника Горазда Корошеца и предузеће Ридкон из Шмарја код Јелша, Винка Стипловшека.

Водушек је од обојице привредника тражио 350.000 евра или да предузећа откупе његова потраживања у висини од 60.000 евра, односно да једно од њих са Инфо ТВ склопи уговор о оглашавању вредан 360.000 евра, саопштила је полиција.

Удружења новинара Словенија саопштило је на свом сајту да је Водушек дугогодишњи новинар и зато сумње на уцене, које ће бити предмет даље истраге, “није могуће превидети”.

То удружење додаје да у новинарству нема места уценама, нарочито када се има у виду да је Водушек “уцењивао у властиту корист, и заузврат захтевао ћутање”, што је, како се истиче, “у новинарству потпуно неприхватљиво”.

“За злоупотребу новинарства важи нулта толеранција”, наглашава удружење.

Водушек је задржан у једномесечном притвору, а за кривично дело за које је оптужен законом је предвиђена казна од једне до осам година затвора.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси