Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Стоти број „Линка”
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

18. 07. 2012.

Аутор: Б. О. Т. Извор: Политика

Стоти број „Линка”

Часопис је покренуо, анализирао и обрадио значајне теме из области свих медија

У једанаестој години свог постојања, и у стотом броју, часопис за професионалце у медијима „Линк” појавио се са новим суиздавачем. Удружење новинара Србије стало је уз оснивача овог јединственог месечника, Растислава Дурмана, и уз издавача, новосадски „Медиа Арт Контент”, чиме ће се по свој прилици осигурати будућност једне значајне специјализоване публикације.

Током протекле деценије „Линк” је, уз сарадњу великог броја медијских стручњака и практичара из земље и иностранства, покренуо, анализирао и обрадио мноштво значајних тема из области свих савремених медија, од штампе до интернета, с подједнаком пажњом према радију колико и према телевизији. Бавио се истовремено етичким колико и техничким питањима, важећим законодавством колико и технологијама будућности, пратио научне и еснафске скупове медијских посленика, препоручивао домаћу и страну литературу, објављивао интервјуе са угледним личностима из света медија.

И у најновијем броју (100/101) „Линк” одржава такву тематску разноврсност, с тим што је тежиште на неким посебним изазовима новинарске професије – од самоцензуре до учлањења у партије и активног политичког ангажмана. О видео продукцији пише Мила Турајлић а о локалном радију говори амерички стручњак Рич Меклир, нови медији представљени су преко нашег „Њузнета” и француског „Медијапарта”.

Уз хронику медијских догађаја и извештаје судова части, истраживање о наплати ауторских права, уз „пет књига које треба да прочита сваки новинар”по препоруци Руже Ћирковић и Слободана Рељића – али и препоруку „Вимблдонског дневника” Мирослава Радојчића – „Линк” у потпуности оправдава свој профил часописа за професионалце у медијима.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси