Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Недељу дана пре смене директор примио осам радника
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

18. 07. 2012.

Аутор: Н.Н. Извор: Прес

Недељу дана пре смене директор примио осам радника

Скандал у бујановачкој телевизији преко ноћи повећан број запослених

Севдаиљ Хисени из Покрета за демократски прогрес (ПДП), одлазећи директор и главни и одговорни уредник Јавног предузећа Радио-телевизија Бујановац, оставио је свом наследнику Абедину Раћипију из Демократске партије (ДП) брдо проблема, али и чак осам новопримљених радника.

Нови председник Управног одбора ЈП РТВ Бујановац Неџат Бељуљи (ДП) рекао је да никако не може да разуме поступак старог директора, који је недељу дана пре одласка са функције у радни однос на неодређено време примио осам нових радника.

- Како и чиме човек да објасни Хисенијев поступак, који је, као директор информативне установе са 34 запослена радника, на седам дана пре одласка са функције потписао осам нових решења, па тако данас једно сиромашно информативно предузеће, у овој сиромашној општини, има 42 запослена радника - прича Бељуљи. Он каже да су правосудни и органи гоњења у тој медијској кући до сада прибавили изјаве неколико запослених радника, који су решење о радном односу у РТВ Бујановац плаћали од једне до две хиљаде евра.

Бељуљи, који је потпредседник ДП, каже да су стари директори, који су били кадрови Партије за демократско деловање (ПДД), Покрета за демократски прогрес (ПДП) и Демократске уније Албанаца (ДУА), у другим буџетским предузећима и
установама после четири године оставили праву пустош: губитке, покрадену имовину, без конкурса запослене раднике...

- Према неким, још непотпуним и непотврђеним подацима, нама су остављени празни жиро рачуни, дугови од близу пет милиона евра и близу 100 радника који су примљени буквално 10 дана пре одласка старих директора - прича Бељуљи,
потпредседник ДП, који је у Бујановцу формирао локалну власт са две српске листе.



Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси