Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Убицама Пуканића повећана казна
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

18. 07. 2012.

Аутор: Н.Н. Извор: Мондо

Убицама Пуканића повећана казна

Врховни суд Хрватске је тројици осуђених за убиство новинара Иве Пуканића и његовог сарадника Нике Фрањића октобра 2008. у Загребу, повећао затворске казне за укупно 15 године.

 

Највише је повећана казна оптуженом Слободану Ђуровићу, са 15 на 25 година, објавили су хрватски медији у уторак увече.

Другостепеном пресудом Врховног суда Хрватске оптуженом Бојану Гудурићу казна је повећана са 30 на 33 године, а Роберту Матанићу са 33 на 35 година, потврђено је у Врховном суду.

Оптуженима Амиру Мафаланију и Луки Матанићу потврђене су казне од по 16 година затвора, а Жељку Миловановићу који је у притвору у Београду, максимална казна од 40 година.

Бранитељи оптужених најављују жалбе на другостепену пресуду Врховном суда, пренела је агенција Хина.

Врховни суд је данас проследио пресуду Жупанијском суду у Загребу који је шесторицу осудио новембра 2010. на укупно 150 година затвора.

До краја суђења нису откривени ни мотив убиства, ни наручилац.

Пуканић и Фрањић су убијени 23. октобра 2008. експлозијом бомбе подметнуте у двориште зграде "Национала" у центру Загреба.

По оптужници, Роберт Матанић је окупио злочиначку групу, а због помагања осуђени су Лука Матанић и Амир Мафалани. Жељко Миловановић је у одсуству осуђен као непосредни извршилац убиства.

Бојан Гудурић је осуђен јер је из заседе требало да пуца на Пуканића ако експлозив затаји, а Слободан Ђуровић јер је био веза убица и Сретена Јоцића коме се у Београду суди да је за Пуканићево убиство платио 1,5 милиона евра.

У Београду се за исти злочин суди и Жељку Миловановићу и Миленку Кузмановићу.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси