Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Понавља се конкурс за РРА
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

27. 02. 2009.

Извор: Политика

Понавља се конкурс за РРА


Скупштински одбор за културу и информисање на јучерашњој седници није могао да изабере кандидате које би предложио парламенту за попуну места чланова Савета Републичке радиодифузне агенције, али не својом кривицом.

Иако је конкурс пре више месеци расписан, а двојици чланова Савета РРА недавно мандати истекли, посао није обављен.

– Постојећи закон о радиодифузији предвиђа да невладине организације и медији имају своје кандидате у Савету РРА и да се два кандидата, о којима се изјашњава скупштина, изаберу договором између предлагача.

Одбор се нашао у ситуацији да законски услови нису испуњени и да предлагачи нису дошли до усаглашене листе предлога, односно нису се усагласили о именима два кандидата. Закон не предвиђа никакву могућност да се то арбитрарно реши на седници Одбора, нити на било који други начин, а сматрамо да би свако друго решење било кршење закона. Зато смо предложили да се иде у процедуру понављања конкурса, али упоредо и да се измени закон у делу који се тиче ове процедуре, односно да се предвиди и на који начин се долази до коначне листе два кандидата у случају када се предлагачи не договоре – каже Јелена Триван, чланица Одбора за културу и информисање.

Уместо усаглашене листе кандидата, медији су доставили листу са три, а НВО са четири кандидата.

М.П.


Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси