Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Претеће поруке на аутомобилу и вратима зграде Радија Косовска Митровица
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

04. 03. 2022.

Извор: Радио Митровица север

Претеће поруке на аутомобилу и вратима зграде Радија Косовска Митровица

На службеном возилу које користи Радио Косовска Митровица, а које вози главна и одговорна уредница Маја Фићовић, као и на улазним вратима зграде у којој се налази радио у Косовској Митровици, остављене су претеће поруке. У порукама се поручује ‘Стоко, не паркирај кола овде’ и ” Не паркирај кола на паркингу, поломићу вам кола’.

Ауто “Дачија Логан”, био је уредно паркиран на јавном паркингу насеља “Три солитера” и ником није сметао. На истом паркингу свакодневно паркирају аутомобиле запослени у Радију Косовска Митровица, као и запослени у другим институцијама и околним солитерима.

Новинарка радија Маја Фићовић случај је пријавила станици полиције у Северној Митровици, који су изашли на лице места и извршили увиђај. Након полиције, на терен је изашао и форензичар, а након тога Фићовић је дала изјаву у полицији о поменутом случају. Након тога, на крову аута угашен је и остављен пикавац. Фићовић сматра да је ово притисак на објективно новинарство и право на истину.

Због безбедности свих запослених у Радију Косовска Митровица, и константно крхкој безбедносној ситуацији у Северној Митровици, неопходно је чим пре утврдити ко је оставио претеће поруке у сред белог дана, током радног времена. Радио Косовска Митровица ће наставити да непристрасно обавља своје новинарске задатке, закључак је са састанка колегијума радија.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси