Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Новинари сметају посланицима у скупштинском ресторану
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

02. 08. 2012.

Аутор: МП Извор: Нови магазин,Танјуг

Новинари сметају посланицима у скупштинском ресторану

Шефица посланичког клуба Српске напредне странке Јоргованка Табаковић пожалила се данас да посланици често немају где да седну у скупштинском ресторану, јер новинари праве гужву.

 

"У скупштински ресторан често нема где да се седне од гостију и новинара",  рекла је Табаковић на седници Одбора за административно-буџетска и мандатно-имунитетска питања, чија је председница.

Табаковић се новинара дотакла током расправе о усклађивању плата и коефицијената, на којој се, како тврди, није радило годинама.

Она је казала да треба да се прави разлика између топлог оброка и дневница и да посланици који изађу из куће у шест сати ујутру, а врате се у 10 увече са службеног пута треба да једу у току дана и имају дневнице.

Опаску Јоргованке Табаковић "да у скупштинском ресторану често нема места од гостију и новинара" посланик ЛДП Бојан Ђурић искористио је данас да пребаци Табаковићевој одсуство разумевања за новинаре.

"Ако неко треба да се жртвује и сачека на оброк у скупштинском ресторану, то су политичари. Лично никад нисам имао амбицију да постанем посланик да бих могао да једем у скупштинском ресторану и мислим да је то потпуно суманута амбиција", додао је Ђурић.

"Новинари у парламенту раде у врло тешким условима, а политичари од њих очекују да им увек буду на услузи за снимање и давање изјава", приметио је Ђурић и закључио да је "супер" бити по читав дан у скупштини, "али да не морају баш три оброка да се поједу дневно, макар када је реч о политичарима."

У дебату о скупштинском ресторану укључио се и посланик Партије уједињених пензионера Србије Милан Кркобабић оценом да посланици и треба да дају предност новинарима, јер су боље плаћени.

"Према мојим сазнањима, пуно новинара нема баш тако сјајне плате, услове пословања, нити бенефицирани радни стаж. А посланици су исувише добро плаћени, ако погледате данашње услове, и могу и под комерцијалним условима да подмирују своје потребе", рекао је Кркобабић новинарима у Скупштини Србије.

"Тако да, ако и постоје неке мале привилегије, морамо да их поделимо сви. Терет ових збивања не можемо да поднесемо на исти начин, али посланици то могу сигурно", закључио је Кркобабић.

  

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси