Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Крај за ТВ Чачак
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

03. 08. 2012.

Аутор: В.И. Извор: Вечерње новости

Крај за ТВ Чачак

Угледна регионална телевизија престала да емитује сигнал


 Локална власт није могла да их спасе од краха

ЧАЧАК - На основу решења Републичке радиодифузне агенције, Телевизија Чачак, која је у стечају, обуставила је у среду, у поноћ емитовање телевизијског програма, јер јој је одузета дозвола за емитовање. У решењу РРА наводи се да је оваква одлука донета пошто ТВ Чачак није измиривала обавезе према овој агенцији.

Овим чином, престала је да постоји телевизија, која је основана 1999. године, и то као једна од ретких општинских ТВ станица, које су у оно време биле жестока опозиција републичкој власти. Остало је запамћено и да је ТВ Чачак после пада Милошевића 2000. године преузела сигнал РТС-а и једно време емитовала свој програм.

- Све нас је потресла ова вест, људи су утучени - рекао нам је Предраг Живковић у име 27 запослених, који су увођењем стечаја у ову телевизију остали без посла. - Мислим да сада више ништа не можемо да предузмемо, јер ће се фреквенције поново додељивати тек 2014. године на редовном конкурсу.

У Телевизији Чачак све је низбрдо кренуло од тренутка приватизације, 2009. године, када је постала власништво локалног моћника. Радницима је заостајала исплата зарада, да би све кулминирало недавно, када су запослени кренули у штрајк, јер им је власник дуговао четири плате, а дуг телевизије је сваким даном растао, и достигао цифру од око 40 милиона динара.

Антрфиле : ЕКСПРЕСНО

- Стечај је експресно уведен, и нама су руке биле завезане, нисмо могли ништа да урадимо - испричали су нам сада већ бивши радници телевизије. - Постојала је нека идеја да локална власт покуша да врати телевизију под своје окриље, али то тренутно није законски могуће.

Коментари (1)

Остави коментар
нед

05.08.

2012.

Stepanović [нерегистровани] у 19:51

tvbankroti@gmail.com

Možda se dogodila najbolja stvar a da radnici te kuće nisu još ni svesni toga ! Ako je otvoren stečajni postupak i imenovan stečajni upravnik kao i Skupština poverilaca i ODBOR POVERILACA kao najvaćžniji organ onda iamju koordinate i mogu da počnu da računaju.
Kome je to preduzeće dužno i koliko. Predstavnici tih poverilaca su u Odboru i oni odlučuju o strategiji stečaja. M ogu da odluče da pokrenu proizvodnju ponovo:
1. ako na tržištu ima interesovanja za proizvodima te televitzije. znači za njenim informativnim i drugim programom
2. ako radnici znaju posao (novinari i ostali ljudi iz produkcije ) i
3. ako se organizuju i posvete razrešavanuju sadašnjeg stanja i predoče stečajnom upravniku sve mogućnosti onda postoji velika šansa za spašavanje i preduzeća i programa i ljudi.
Važno je GAZDA nema pristup ni uticaj reorganizaciji preduzeća. To zavisui koliko stečajni upravnik i stečajni sudija imaju integritet da ga "odbiju od sise".
Možda su i radnici u grupi većih poverilaca zbon neisplaćenih zarada. Tu su i Fond zdravstva i Fond penzionog osiguranja jeer " Gazda" najverovatnije nije plaćao doprinose.
Poreska uprab je takođe poverilac.
RRA takođe ima interes da se frekvencija eksploatiše i očito da potražuuje značajninu sumu zbog ranijih anuiteta. Svi zajedno imaju interes da "bioskop ponovo radi".
Glavni problem je eliminisan - GAZDA je sada van igre. Zamislčite da krene televizija sa vestima i emisijama koje neće biti udvoričke i kojima će pošteni svet čačanski biti glavna ciljna publika.
Ja mislim da bi se slavio dan kada je stečaj pokrenut.
Malo je informacija pa se ne zna šta to znači " pokrenut je stečaj" jer to je daleko od potopa sveta, čak i bankrot ne znači slom sveta.
IMA LI KO DA NAPRAVI PROGRAM KOJI ĆE ČAČANI GLEDATI ? To je polazna tačka.

Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси