Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Међународни самит медија за младе у Београду
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

03. 08. 2012.

Извор: Актер, Танјуг

Међународни самит медија за младе у Београду

У Београду је почео Међународни самит медија за младе који се одржава под слоганом "Седам истовремених гласова - сваки глас једнако вреди", на коме ће се расправљати о седам тема - сиромаштву, здравству, екологији, дискриминацији, насиљу, женским правима и оснажењу младих

 

На самиту, који ће трајти до 10. августа, учествују представници младих из 27 земаља а први пут и делегација из Кине.

"Трудимо се да пасивно знање младих о медијима, претворимо у активно како би се чуо њихов глас", казао је на конференцији за новинаре извршни директор самита Миомир Рајчевић објашњавајући циљ манифестације у оквиру које ће бити одржано више пројеката.

Међу њима су пројект АБЦ Уметност књиге, који заједнички спроводе млади из Бугарске, Аустрије, Пољске и Србије, а координатор је Цветана Платиканова из Бугарске.

Према речима Рајчевића, самит је постао платформа за медијску писменост младих, који уз помоћ нових медија треба да се "изборе за будућност свих нас".

Пројект посвећен медијској педагогији, који реализују млади из Немачке, Француске и Србије, води Малте Халдман из Немачке, док пројект Међународног самита медија за младе из 40 земаља координира председница самита, Евелин Сојбер из САД.

У склопу пројекта који је посвећен медијској педагогији а чија је овогодишња тема "Новац" млади ће, према речима Халдмана, интервјуисати и немачког министра финансија Волфганга Шојблеа.

"Изузетно је битно да запамтимо да смо фамилија нација и да ће у склопу пројекта ове године у Београду гостовати делегати из целог света, а по први пут и из Кине. Чак и делегација из Авганистана ће се обратити учесницима путем видео линка, а вероватно ће идуће године и директно учествовати у самиту", најавила је председница самита Сојбер.

Она је подсетила да се самит пети пут за редом одржава у Београду, као и да је престоница Србија "најбољи пример сарадње".

Аудио визуелни радови учесника Међународног самита медија за младе биће представљени јавности 10. августа у галерији Српске академије наука и уметности.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси