Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Испитати законитост стечаја у ТВ Чачак
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

04. 08. 2012.

Аутор: Н. Н. Извор: Данас

Испитати законитост стечаја у ТВ Чачак

Синдикат новинара Србије позвао је Савет за борбу против корупције да испита законитост извршеног стечаја Телевизије Чачак и комплетне приватизације која му је претходила.

Регионалној телевизији Чачак, која је пре десет дана отишла у стечај после 13 година рада, угашен је сигнал. То је учињено по налогу Радиодифузне агенције због, како се наводи, неисплаћених накнада.

Привредни суд у Чачку донео је 24. јула решење о отварању стечајног поступка над а.д. ТВ Чачак, а решење је донето на предлог повериоца, београдске фирме „Про Висион“, за неизмирен дуг од 871.781 динар.

ТВ Чачак је почела да ради 17. јануара 1999. године као општинско јавно предузеће, а 11. децембра 2009. на аукцији званично је продата Милошу Бојовићу, тада ученику чачанске гимназије. Власништво над овом медијском кућом је преузео његов отац, привредник Зоран Бојовић у чијем власништву су и Радио Чачак и недељник „Чачански глас“.

ТВ Чачак је имала 26 стално запослених и четири хонорарна сарадника којима су у току претходна два дана уручени откази. Због неисплаћених зарада и доприноса за фебруар, март, април и мај 2012. године, запослени су штрајковали од 25. јуна.

Непосредно пре отварања стечаја 18. јула, запослени у овој телевизији обратили су се Агенцији за приватизацију са захтевом за раскид купопродајног уговора, а два дана раније, 16. јула, о финансијским проблемима ТВ Чачак обавестили су и најуже руководство града.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси