Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Маја Север: Запослени у јавним медијским сервисима криви за губитак поверења грађана
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

27. 06. 2022.

Аутор: Бета Извор: Бета

Маја Север: Запослени у јавним медијским сервисима криви за губитак поверења грађана

Председница Европске федерације новинара (EFJ) Маја Север изјавила је данас да регионални јавни медијски сервиси губе поверење грађана, и да за то највећу кривицу сносе запослени у тим медијским кућама.

Она је у интервјуу за портал Ал Џазире изјавила да су запослени криви јер не раде оно што би требало да раде, јер не испуњавају обавезу да буду храбри и да помажу онима који су слаби и угрожени.

Председница EFJ Маја Север

"Ако ме питате за будућност јавног медијског сервиса, она, чини се није баш светла, иако сматрам да би требало да буде, и да би се за његову будућност требало сви заједно борити, поготово ми изнутра, који морамо постати свесни своје улоге и одговорности, али и свесни колико јавни сервиси могу помоћи медијском окружењу и другима", рекла је Маја Север, која и сама ради на Хрватској радио-телевизији (ХРТ).

Она је рекла да је дужност новинара да преиспитује све и свакога.

"Радим више од 30 година у новинарству и уверила сам се много пута да се ствари мењају. Сада си горе, а врло лако можеш завршити и доле. Много пута сам сведочила да се неко ко је био при власти, или да тако кажемо – у милости, потом нашао на удару", рекла је она.

Маја Север је истакла да од осамдесетих постоји тренд урушавања положаја и угледа новинара.

"Изгубили смо позицију, и то не само на овим просторима, коју смо осамдесетих имали у друштву. Упркос интернету и друштвеним мрежама, упркос томе што данас постоје бројни извори информисања, мислим да је позиција професионалног новинара све важнија", рекла је она

.Додала је да живимо у времену када су новинарима кациге и "панцири" постали основни део опреме, и то не само на ратним подручјима."Новинари су изложени снажним притисцима и на својим радним местима, и током извештавања са терена, на протестима... Да не говоримо о онлајн-злостављањима и нападима, који су готово свакодневни", рекла је Маја Север.

Коментари (1)

Остави коментар
пон

27.06.

2022.

Божидар Анђелковић [нерегистровани] у 18:31

Табу тема

Да ли је идејни оснивач Европске уније, гроф Рихард Николаус фон Куденхоф Калерги, заштићен од било каквог коментара у вези његовог лика и дела? Провидна Сорошова игра свакодневног сатанизовања природне хришћанске породице и завађање жена и мушкараца има само један циљ: да што пре буде остварен Калергијев план објављен 1925. г. у његовом капиталном делу „Практични идеализам”. У тoj књизи јасано пише: циљ ЕУ („Паневропе”, у оригиналу) је насилно претапање европских народа са мигрантима из Азије и Африке у (послушну, како каже гроф!) јединствену европску нацију мулaта.

Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси