Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Министарство културе и информисања: Пронаћи одговорне за плакате против Верана Матића
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

27. 06. 2022.

Аутор: Бета Извор: Бета

Министарство културе и информисања: Пронаћи одговорне за плакате против Верана Матића

Министарство културе и информисања Србије затражило је данас од свих државних органа, као и органа Градске управе града Врања, да предузму све мере које им стоје на располагању да се нађу одговорни за лепљење плаката у том граду са ликом председника Асоцијације независних електронских медија Верана Матића.

Фото: kultura.org.rs

Они су у саопштењу осудили лепљење плаката и позвали све грађане, организације и друге актере да се суздрже вербалних и физичких претњи према новинарима и истакли да "нико нема права да угрожава безбедност медијских радника и свих оних који се залажу за остваривање овог демократског права грађана".

"Министарство подсећа да се не сме угрожавати слободан проток информација путем медија, као ни уређивачка аутономија медија, а нарочито вршењем притисака, претњама, уценом власника медија, или новинара, или етикетирањем било кога ко се бави овим послом", стоји у саопштењу.

Истакли су и да се сви случајеви напада и угрожавања личне безбедности новинара морају темељно истражити и пажљиво пратити и позвали све надлежне органе да у таквим случајевима реагују без одлагања. Медији су пренели да је Град Врање током викенда био излепљен плакатама на којима се налази Матић и да на плакатима стоји да је "Веран Матић самозвани грађевински инспектор, који руши по Врању, политичарима наређује, инспекцијским службама наређује, хапси, организује рад тужилаштва и судија, врши притисак на медије".

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси