Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Смајловић: Новинари важан део друштва, морају бити поноснији на себе
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

29. 06. 2022.

Аутор: Дневник Извор: Дневник

Смајловић: Новинари важан део друштва, морају бити поноснији на себе

Новинарка Љиљана Смајловић, која је на пријему поводом Видовдана одликована орденом Карађорђеве звезде првог степена, наводи да није сигурна колико признања и поштовања то одликовање може да донесе новинарству у целини, али указује на то да су новинари важанији део друштво, него што то друштво сада зна

Како каже за Тањуг, новинари не добијају довољно ни признања ни поштовања и то није само случај у овом друштву.

„Волела бих да може да помогне то добити Карађорђеву звезду као новинар у Србији, али нисам сигурна да ће помоћи. Новинари су важнији део друштво него што друштво сада зна и новинари морају да буду више поносни на себе и да више траже за себе“, казала је Смајловић.

Сматра да је наше новинарство много боље него што мисли за себе, мада са правом о себи лоше мисли. Али волела бих да се не презире и несамопонижава јер ми имамо много разлога да будемо поносни на себе, на своју историју, додаје.

Наводећи да је рођена у Сарајеву, Смајловић каже да је Видовдан важан за питање идентитета и порекла и тога шта Србија значи, шта значи доћи у Србију.

„Србија је била јако добра према нама који смо дошли овде и ја се често питам да ли људи разумеју до које мере је ово дивна земља, колико је овде диван народ и великодушан и широкогруд према другима. То је много бољи народ него што о себи мисли“, наводи Смајловић.

Коментари (5)

Остави коментар
пон

04.07.

2022.

Божидар Анђелковић [нерегистровани] у 20:38

Понос

Новинари јесу важан део друштва, због тога би требало да буду објављени њихови коментари поводом доделе ордена Карађорђеве звезде првог степена.

Одговори
чет

30.06.

2022.

Родољуб Петровић [нерегистровани] у 18:04

Орден на праве груди

Обрадовало ме је да један посленик Седме силе добије овако високо одликовање. Не треба заборавити да се баве озбиљним и одговорним послом који обликује јавно мнење, као што чини Смајиловићева

Одговори
чет

30.06.

2022.

Божидар Анђелковић [нерегистровани] у 10:01

Орден

Својим новинарским радом Љиљана Смајловић сигурно није заслужила орден Карађорђеве звезде првог степена. „Политику“ је свела на ниво „Европљанина“, али политичка трговина одличјима постојала је и у много славнијим периодима српске историје.

Одговори
сре

29.06.

2022.

Божидар Анђелковић [нерегистровани] у 23:56

Орден

Својим новинарским радом Љиљана Смајловић сигурно није заслужила орден Карађорђеве звезде првог степена, али политичка трговина одличјима постојала је и у много славнијим периодима српске историје.

Одговори
сре

29.06.

2022.

MilutinX [нерегистровани] у 17:02

Tja

Ljiljo... Da se ne pitamo za junačko zdravlje

Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси