Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Адвокатица: Бојић се шалио када је рекао Јелени Зорић да се Колувија моли за њу
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

01. 07. 2022.

Аутор: Милица Љубичић Извор: raskrikavanje.rs

Адвокатица: Бојић се шалио када је рекао Јелени Зорић да се Колувија моли за њу

На данашњем суђењу адвокату Светиславу Бојићу, због претњи упућених новинарки Јелени Зорић, сведочила је његова колегиница, адвокатица Александра Златић. Она је рекла да је чула када је Бојић у децембру 2020. испред Специјалног суда Јелени Зорић рекао да се Предраг Колувија моли за њу што је схваћено као претња. Тврди међутим да је то речено нормалним и шаљивим тоном. Златић је иначе раније била део одбране Предрага Колувије, оптуженог у случају „Јовањица”.

Адвокату Светиславу Бојићу суди се јер је 28. децембра 2020, испред зграде Специјалног суда, након завршеног суђења у случају „Јовањица” пришао тадашњој новинарки Н1, Јелени Зорић и рекао јој „молим те, буди прецизна и пази како извештаваш”, наводи се у оптужници Другог основног тужилаштва.

Бојић јој је, како даље пише, рекао да му је његов клијент Предраг Колувија казао да га Јелена Зорић „растура и разбија извештавањем, али да је Колувија добар човек и велики верник, да се моли за здравље свих па тако и ње, тужиоца Дрецуна и полицајца који га је хапсио”. Бојић је потом додао да „ко год се о Пеђу огрешио није добро прошао”. Са Зорић је, како се наводи, био камерман Н1 телевизије.

Бојићева одбрана предложила Колувију за сведока

Адвокатица Светислава Бојића, Кристина Павловић је предложила да се у овом поступку као сведок саслуша и Предраг Колувија.

„Сви наводи које је оштећена изнела су речени у судници, у оквиру одбране Пеђе Колувије, а оштећена је била присутна у судници и све је то могла да чује”, рекла је Павловић.

Тужитељка се међутим успротивила с обзиром да Предраг Колувија није присуствовао догађајима који су се одиграли испред суда.

Предраг Колувија, власник је пољопривредног газдинства „Јовањица” на којем је 2019. полиција открила више од тоне и по марихуане. Тужилаштво за организовани криминал је против Колувије и његових сарадника подигло две оптужнице. Према једној му се суди као вођи криминалне групе која је организовала производњу марихуане, док је у другој оптужен заједно са полицајцима, припадницима Безбедносно-информативне агенције и Војнообавештајне агенције који су га штитили и пружали му безбедносну и логистичку подршку. Одлуком Апелационог суда, Колувија је прошле године пуштен из притвора, те му је одређен кућни притвор и ношење наногвице.

И наредног дана након суђења у случају „Јовањица”, Бојић се поново обратио Јелени Зорић, рекавши јој „еј знаш ли шта се сада замало десило, замало да Пеђу пусте из притвора, а Пеђа те је пуно поздравио”, пише у оптужници.

Адвокатица Александра Златић, која је данас сведочила, крајем 2020. године бранила је тројицу оптужених у случају „Јовањица”, међу којима је био и Предраг Колувија.

Говорећи о догађајима с краја децембра 2020. Златић је рекла да се сећа да је оба дана Предраг Колувија износио одбрану, те да је у судници рекао да је „човек који верује у Бога и да ће се молити Богу за све”.

Златић тврди да је након тога, по изласку из зграде суда, видела да Јелена Зорић стоји са Светиславом Бојићем.

„Пролазећи поред њих сам чула када је Светислав Бојић причао исто што и у хондику суда. Рекао је замало да Пеђи укину притвор, ето Пеђа ми је рекао да се моли за све, моли се и за вас”, рекла је Златић. Додала је да је Бојић то рекао „нормалним и шаљивим тоном”, те да томе није придавала значај.

Наводи да је на суђењу наредног дана, 29. децембра, чула да постоји проблем између Зорић и Бојића, мада није знала детаље, „само да се њему нешто замера”.

„Тог другог дана сам по завршетку суђења видела да Бојић и Јелена Зорић причају и чула сам Бојића који каже – ето суд је једино погрешио што Пеђи није укинуо притвор. На све те речи госпођа Зорић није реаговала”, рекла је Златић, додавши да је Бојић убрзо кренуо за њом.

На питање судије – да ли је испред суда било још присутних, Златић је казала да је ту било још адвоката одбране, али да не може да каже где се ко од њих налазио.

Бојић је иначе у исказу датом тужилаштву рекао да се 28. децембра у пролазу обратио Јелени Зорић, да јој је упутио комплимент да има леп шешир и да је њено извештавање „коректно”. Навео је да јој је рекао да се Колувија моли са све па и за њу, на шта је она одговорила да за то нема потребе јер је њен ујак свештеник и да поздрави Колувију. Негирао је да јој је рекао да „ко год се о Пеђу огрешио није добро прошао”, те да није спомињао тужиоца и полицајца.

Наредно суђење је заказано за 28. септембар.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси