Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  ‘Гранд’ купује Авалу
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

01. 09. 2012.

Аутор: Дарко Миленковић Извор: Прес

‘Гранд’ купује Авалу

Директор „Гранда“ Саша Поповић преговара о куповини ТВ Авала, на којој би емитовао емисије из своје продукције, а један од разлога за тај подухват јесте и то што је Жељко Митровић у новој шеми Пинка редуковао програм са народном музиком

Директор „Гранд продукције“ Саша Поповић одустао је од оснивања сопствене телевизије, али се намерачио на куповину једне ТВ станице са националном фреквенцијом - Авале.

Из „Гранда“ су јуче потврдили да преговарају о преузимању Авале, али су напоменули да још нису донели коначну одлуку.

- Преговори су у току, а исход је неизвестан - поручују из прес-службе „Гранда“.Поповић се одлучио на овај корак јер је председник „Пинк медија групе“ Жељко Митровић решио да нова програмска шема Пинка буде - урбанија, што подразумева и редуковање емисија са народним музиком.

Промена шеме

- Истраживања су показала да се слика становника у Србији драстично променила у последње две године. Много је више људи који живе у већим градовима и стога смо одлучили да наш нови концепт максимално прилагодимо урбаној градској популацији од 15 до 47 година. Највеће промене биће видљиве у сектору музичког програма, где ћемо максимално редуковати емисије са народном музиком, а појачати емисије које промовишу рок и поп музику, као што су „Стотка“ и „ВИП рум“. Емисије „Гранд продукције“ ићи ће три пута недељно, а осталим данима наше музичке емисије - рекао је Митровић на презентацији нове програмске шеме Пинка.

С обзиром на то да је Поповић планирао да се „Гранд“ развија и производи више емисија, након ове Митровићеве одлуке као идеално решење појавило се преузимање Авале на којој би могао да емитује програм своје продукције.

Према информацијама портала Телеграф.рс, ако уроде плодом преговори између Поповића с једне, и Митровића и других сувласника Авале с друге стране, телевизија која је у протеклих годину дана у више наврата била блокирана штрајковима запослених добила би нову шансу, поготово имајући у виду високе рејтинге „Грандових“ емисија, које би већим делом биле пресељене са Пинка.

Иначе, као власници Авале на сајту Агенције за привредне регистре наведени су аустријска фирма „Гринберг инвест“ (48,41 одсто акција), Данко Ђунић (45,65 одсто) и Жељко Митровић (4,95 одсто).

Уговор до 2015. године

Саша Поповић је рекао да са Пинком има уговор до 2015. године да се на каналу те телевизије емитују емисије његове продукције, а на питање да ли планира куповину Авале, загонетно је одговорио да „о тој теми за сада не сме да прича“.

Поповић иначе планира и покретање сателитског канала који би служио певачима „Гранда“ да лакше промовишу своје наступе у региону, Европи, Америци и Аустралији.

- Овај канал радимо у сарадњи с Пинком и наћи ће се у њиховом тотал пакету - истакао је Поповић.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси