Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Министарство културе: Зашто Тадић и Коларевић не би сели за сто и разговарали?
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

06. 09. 2012.

Аутор: Н. Н. Извор: Блиц

Министарство културе: Зашто Тадић и Коларевић не би сели за сто и разговарали?

Драган Коларевић није био у радном односу у Министарству културе и информисања у време када је објављен његов текст "Време је за први српски културни устанак", саопштило је данас то министарство.

 

Државни секретар министарства Мирослав Тасић изјавио је данас да је то министарство добило захтев за смену помоћника министра Драгана Коларевића, али да није било разговора о његовој одговорности или неком покретању поступка.

Сматрамо да је текст Коларевића, објављен 13. августа, а написан у јуну 2012. године, његов лични став на који има право као грађанин, саопштило је Министарство културе и информисања.  

На Коларевићев текст јуче је реаговао и председник Демократске странке БорисТадић захтевајући његову смену.

Мирослав Тасић је агенцији Бета рекао да је у Министарству културе и информисања прочитан и Коларевићев текст због којег је председник Демократске странке Борис Тадић затражио његову смену, и да после тога није било речи ни о покретању поступка, нити о било каквим процесима.  

- Једноставно, сматрамо да дијалог мора да постоји. Један човек може да изнесе своје ставове, а други да их критикује, или да се сагласи са њима. Овог пута ради се о двоје људи на истакнутим местима. Али зашто они не би сели за један сто и разговарали? - рекао је Тасић.  

Тадић и Коларевић да разговарају

Он је додао да би Тадић и Коларовић требало да разговарају и да изнесу своје аргументе, а да Министарство културе и информисања није надлежно за постављења (државних службеника) и да не може преузети ингеренцију Владе Србије.

- Ако постоји тако снажна иницијатива, а Тадић је ипак председник највеће опозиционе странке и његове речи имају тежину, сигурно је да ће они у садашњој влади чути ту реч. Онај ко је поставио Коларевића, он ће о томе и размишљати - рекао је Тасић.  

Он је додао да су то Министарство и кабинет министра тек почели да раде и да најпре треба да се види како Коларевић ради свој посао на који је постављен.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси