Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  РЕМ објавио образложења о додељеним националним фреквенцијама
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

05. 08. 2022.

Извор: Инсјадер/ ФоНет

РЕМ објавио образложења о додељеним националним фреквенцијама

Савет Регулаторног тела за електронске медије (РЕМ) дошао је до закључка да ће ТВ Пинк, Хепи ТВ, Прва и ТВ Б92 у већој мери него остали подносиоци пријава за националну фреквенцију оправдати постојање вишеструких користи за гледаоце на подручју целе Републике, објављено је данас на сајту РЕМ.

Савет Регулатора је закључио да су свих 14 подносилаца пријава: ТВ Пинк, Хепи ТВ, Вести, БК ТВ, Уна, Нова С, Н1, Прва, ТВ Б92, К::ЦН, ТВ2, Танјуг ТВ, К1 и Курир телевизија испунили услове из конкурсне документације.

Приликом одлучивања коме ће се издати дозволе, Савет Регулатора је узео у обзир све чињенице који би утицале на остваривање већег квалитета и разноврсности садржаја и упоредно-квалитативном анализом испуњености критеријума дошао до закључка да ће Пинк, Хепи, Прва и Б92 у већој мери него остали подносиоци оправдати постојање вишеструких бенефита за гледаоце на подручју целе Републике, наводи се у образложењу.

То ће учинити превасходно кроз објективан и правовремени приступ у преносу информација, кроз сопствену продукцију програмских садржаја као доказ укупних производних могућности и разноврсност понуђених програмских жанрова на начин да се задовоље потребе најширег аудиторијума и ојача медијски плурализам.

Савет је, приликом одлучивања, имао у виду и да је разлику у доношењу одлуке дала и чињеница претходног рада наведена четири подносиоца и њихова економска одрживост, као и чињеница да су емитовали програм од 2006. године и да су током 2015. године у потпуности испунили начин и временски распоред преласка са аналогног на дигитално емитовање и дистрибуцију програма и уложили су средства како би направили технолошки искорак ка дигиталној трансформацији.

Савет је нарочито ценио гаранције које су подносиоци навели у предлогу програмског елабората, који ће постати саставни део издате дозволе, да ће у наредном периоду додатно унапредити постојећи програм, бавити се важним друштвеним питањима, радити на заштити медијског плурализма и бити отворени за различита мишљења, аргументе и идеје у циљу подстицања најширег друштвеног дијалога и допринети даљем унапређењу медијских стандарда у области информисања, културе и образовања.

Имајући у виду све наведено, Савет је донео одлуку потребном већином гласова, сходно члану 96. Закона о електронским медијима, наводећи да је интегрална Одлука о додели дозвола на сајту РЕМ.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси